Merhaba,
Sırasıyla ayak üstü denecek kıvamda olay aynen şudur;
1-ÇED kapasite kontrolü,
2-Kapasite raporunda kapasite kontrolü,
3-Tehlikeli atık geçici depolama alanı inşaası,
4-Tehlikeli Atık Mali Sorumluluk Sigortası,
5-İl Müdürlüğü Uygunluk yazısı başvurusu
6-GFB başvurusu
7-Valilik tespit raporu ve akabinde izne esas emisyon ölçümü (GFB Onay tarihinden ilk 6 ay içerisinde yapılması lazım)
8- Hava emisyon izni başvurusu
ve 5 sene izinin keyifli bir şekilde kullanımı
Tesiste araç bakımı yapılıyor ise oluşan atıklar (Yağ, lastik, bez,üstübü, yağ tenekesi vs. vs.) tehlikeli atık geçici depolama alanında depolanır ve max. 6 ayda bir lisanslı atık firmalarına gönderilmesi gerekmektedir. Bulunduğunuz il TEHLİKESİZ ATIK GEÇİCİ DEPOLAMA ALANI isteyebilir, istenirse böyle bir alan yapılıp tesis içerisinde oluşan tehlikesiz atıkların depolanması akabinde max. 1 yıl içerisinde lisanslı atık firmasına gönderilmesi gerekmektedir.
NOT: İzin sürecinde istenen fiziksel şartlar müdürlükten müdürlüğe ve hatta memurdan memura farklılık göstereceği unutulmamalı.
Gerekli fiziksel şartları şöyle sıralayayım. Bunker ve Bantların üstü kapalı, stok sahası ve tesis içi yollar tozumayı önlemek amaçlı pulvarize sulama sistemi kurulması gerekmektedir.
Maden ocaklarında ÇED'deki kapasite miktarı ile güncel üretim kapasitenizin ve patlatma bilgilerinin sürekli takibi yapılması gerekmektedir. Üretim kapasitesinde veya patlayıcı miktarının aşımında proje bedelinin %2'si kadar para cezası ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
Biraz uzun olduysa kusura bakmayın, Saygılarımla,