• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ltd şirketi olan bir firmanın a.ş olması hk.

dilek doğan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Ocak 2014
Şehir
Adana
Firma
y.ç
Arkadaşlar merhabalar,

Limited olan bir şirketim var anonim şirketi oldu ve benim bunun için ne yapmam gerekir. unvan değişikliği yaptığımda il müdürlüğü denetime gelir mi ?
 
dilek doğanÜstadım Merhaba,

Unvan değişikliği olduğu zaman sicil gazetesi, kapasite raporu ve ÇED belgelerinin yeni unvana göre yenilenmesi gerekir. Daha sonra il çevre müdürlüğüne başvuru yapıyorsunuz ve belge geçerlilik süresi değişmemek kaydıyla Çevre İzin ve/veya Lisans Belgesi yeni unvana göre düzenleniyor. Denetime gelebilirler. Siz bütün evraklarınızı eksiksiz tamamlamaya çalışın.

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği'nin 12. maddesinde ilgili ifadeler yer almaktadır;

Çevre izni veya çevre izin ve lisans belgesi bulunan işletmenin sahibi veya unvanının değişmesi

MADDE 12 –
(Değişik:RG-16/10/2021-31630)

(1) İşletmenin unvanının ve/veya vergi numarasının değişmesi durumunda, sicil gazetesindeki değişikliği takiben 90 takvim günü içerisinde değişikliğe ilişkin sicil gazetesi, ÇED Belgesi, kapasite raporu ve mevcut belgesinde yer alan çevre izin ve lisans koşullarına uyacağına dair taahhütname ile başvuru yapılır. Atık işleme tesisleri, bu belgelere ilave olarak teminat mektubu ve işyeri açma ve çalışma ruhsatı ile başvuruda bulunur.

(2) Yetkili merci tarafından 30 takvim günü içerisinde yapılan değerlendirme sonucunda çevre izin ve lisans sürecinin yeniden başlatılmasının gerekli görülmediği durumda, önceki geçerlilik süresi değişmemek kaydıyla çevre izin ve lisans belgesi yeniden düzenlenir.

(3) İşletmenin unvanı ve/veya vergi numarasının değişmemesi, sadece işletmenin sahibinin değişmesi/ortaklık yapısının değişmesi veya işletmenin kiralanması durumunda, yetkili merciinin talep etmesi halinde sunulmak üzere değişikliğe ilişkin ilgili bilgi ve belgeler işletmede saklı bulundurulur. Mevcut belge ekindeki çalışma koşullarına yeni işletme sahibi veya kiralayan uymakla yükümlüdür.

(4) Birinci fıkrada belirtilen süre içerisinde başvuruda bulunmayan işletmeler için belge güncelleme bedeli, belirlenen belge bedelinin iki katı olarak uygulanır.

Ayrıca @Oğuzhan Keskin arkadaşımız tarafından hazırlanan çalışma size fayda sağlayacaktır.

Tesis Devri, Unvan Değişikliği ve İzin/Lisans Devrinin Yapılışı
 
Önceki cevapları görüntüle…
dilek doğanÇevre izin belgesi yoksa bir an önce gerekli başvuruları başlatın. Fiziksel şartları sağladıktan sonra il müdürlüğü uygunluk yazısına ve bu yazıyı aldıktan sonra geçici faaliyet belgesine başvuru yapacaksınız. Tabı Çevre İzin ve/veya Lisans Belgesi yoksa bu işlemleri yapacaksınız.
 
dilek doğanFirmanızın EÇBS kaydı var mı? Yok ise zaten EÇBS kaydı yapıldığında A.Ş. olarak yapılabilecek. Dolayısıyla bütün gerekli belgelerin A.Ş. unvanlı çıkartılması ya da güncellenmesi gerekecek. @Olgaç Sürmelihindi Bey'in dediği gibi eski unvana göre uygun olmayan işlem yapmaktansa güncel unvanınıza göre işlemlerin başlatılması gereklidir.
 
Merhaba,

Benzer bir durum bizim firmamızda da mevcut. ancak şöyle bir farklılık var. Firma 2018 yılından beri çalışmıyor. ama tüm yasal süreçlerinin takibini yaptık. fiilen kapalı ama yasal süreçlerini devam ettirmeye çalıştık. Unvan değişikliği olunca ÇED Görüşü vb. evraklar değişti. Emisyon ölçümü yapılamadığı için de İl Çevreden açılması durumunda yapılması yönünde görüş yazısı aldık.

Geldiğimiz noktada fabrika tekrar açılacak. Hatta BTSO'dan kapasite raporu aldık. ancak kapasite raporuna Teknik sorunları nedeniyle çalıştıramadığımız ve tadilatta olan sprey boyama yapan Boyahanemizi eklemediler. Çünkü robotları hiç çalışmadığı için yurt dışından istenmişti ve tesiste o an yoktu. O nedenle BTSO sadece plastik enjeksiyon kısmını dikkate aldı.

Şimdi ise hala robot ve ekipman beklemeye devam ediyoruz. Yurt dışından parça parça geliyor. Hala üretime geçmedik. Bunun dışında da 06.10.2018 tarihli eski unvanlı Çevre İznimiz mevcut. Bu iznimiz için de Şubat içerisinde Unvan değişikliği ile birlikte yeniden açıldığımıza dair İl Müdürlüğü uygunluğa başvuru yapmayı planlıyorduk. Ancak mevcut kapasite raporumda Boyahane yok. BTSO Boyahaneyi tam görmek istiyor. Bu durumda da Nisan-Mayıs gibi yeni kapasite raporu (2018 yılındaki haliyle ) çıkabilecek. Mevcut durumum o zaman netleşecek. Şimdiden başvurup kafa karışıklığı yaratmaya gerek var mı? Yoksa beklemek daha mı mantıklı? Sonuçta kurallara göre ÇED Görüşümü yenilemiştim 2020'de ancak çalışılmadığı için Çevre İzni yenilenmemişti.

Yukarıdaki bilgilere göre biz de sanırım sıfırdan Nisan-Mayıs gibi başvuru yapmamız uygun olacak. Çünkü bizden 2020 yılında Çed görüşü almış olsak bile son durumda isteme olasılıkları yüksek gibi duruyor. Sonuçta yıllardır çalışmadık.

Cezai duruma girmeyiz diye düşünüyorum. Çünkü elimizde geçmiş başvurularımızdan alınmış evraklar mevcut. Görüş sormaya gidecektim ama daha çok kafa karışıklığı yaşatırım diye çekiniyorum.

Bu konuda ne yapmamı önerirsiniz?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Burcu B.Merhaba, mevcut izin 6 Ekim 2023'te bitecekse 6 nisana yakın bı tarihe kadar uygunluğu alıp emisyon ölçümleri yaptırıp izin başvurusunu yapmanız gerekir. Başka izin konusu varsa gürültü için akustik, atıksu için numune alımı gerekiyor. hatta uygunluğu almadan önce öncelikle e-cbsden firma unvan değişikliği sonrasında ecbsden tesis unvan değişikliği yapmaniz gerekir. Sonrasına izin sisteminden unvan değişikliği başvuru yapmanız gerekir. O onaylandıktan sonra uygunluk aşamasından devam edebilirsiniz. Ama madem kapasite raporu Nisan Mayıs gibi yenilenecek, kapasite raporu yenilendikten sonra izin işlemlerine başlamanız daha iyi olur uygunluğun ardından GFB alıp devam edersiniz. Ama ecbs üzerinden firma ve tesis unvan değişikliği başvurusu yapmayı unutmayın. İzin yenileme süresi geçince (6 nisan civarı) izin sistemi üzerinden ünvan değişikliği yapmaya gerek yok.
 
Erkan YılmazEÇBS üzerinde de unvan değişikliğimizi 2020 yılında zaten yapmıştık. Sadece Unvan değişikliğimiz Çevre İznimiz ve Bir takım evraklarda eski haliyle.

Ben de Kapasite Raporu yenilemesi sonrası başvuruları yapmayı planlıyorum. Çünkü tekrar tekrar başvuru yaparken memurların da kafası karışacaktır.

Biligler için Teşekkür ederim.
 
Merhaba,

Şirketimizin vkn ve unvanı değişti. EÇBS üzerinde unvanımız değişti. GFB yi Eski unvan ile almıştık. Lisans için 4 ay kadar süremiz var. GFB yenileme mi yapmamız gerekir? Yoksa lisans yenilerken yeni unvan olarak çıkar mı?
 
Üst