• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Lisansı olmayan ihracat firmasına atık gönderme

bekirkaradeniz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Temmuz 2015
Şehir
Gaziantep
Firma
İş arayışı içinde....
Merhabalar, ihracat yapan herhangi bir lisansı olmayan (gdt- tat) firmaya ambalaj atığı veya tehlikesiz atık çıkışı yapılabilir mi? Firmanın ihracat belgesi var. Çıkışı yapıldı diyelim bunu sistem üzerinden çıkışı nasıl yapılır. Bilgi sahibi olanlar cevaplara sevinirim.
 
Üstad Merhaba,

tehlikesiz veya ambalaj atığını ihraç ettiğiniz zaman ambalaj bilgi sisteminde veya kütle denge sisteminde "ihracat" seçenekleri bulunmaktadır ve bundan dolayı beyan yapabilirsiniz.

İhracat ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sitesinde bilgiler yer almaktadır. Ayrıca Atık Yönetimi Yönetmeliğini incelemenizi tavsiye ederim. Size yol gösterecektir.

Tehlikesiz Atık İhracat İşlemleri

Avrupa Birliği ve/veya OECD üyesi ülkeler ile Liechtenstein'a yapılacak ihracatlarda Bakanlığımızca herhangi bir izin ve belge düzenlenmemektedir. İhracat işlemi başlamadan Bakanlığa bilgi verilmesi gerekmektedir. Bu ülkeler haricindeki ülkelere ihracatında ise ilgili ülkenin yetkili otoritesinden izin alınarak Bakanlığa başvuru yapılır ve Bakanlıktan onay alınır.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Atık Yönetimi Yönetmeliği-23. Madde

Atıkların ihracatı ve transit geçişi

MADDE 23 –
(1) (Değişik:RG-23/3/2017-30016) Tehlikeli atıklar;

a) Ülkemizde atıkların geri kazanımı/bertarafı için gerekli teknik kapasiteye sahip tesislerin bulunmaması,

b) Söz konusu atıkları ithalatçı ve transit devletin yetkili otoritesinin kabul etmesi,

c) İhracata ilişkin iş ve işlemlerin tamamlanması,

durumunda sadece AB ve/veya OECD üyesi ülkeler ile Liechtenstein’a ihraç edilebilir. Tehlikeli atıkların ihracatında EK-5/A’da yer alan ön bildirim (notifikasyon) formu ve EK-5/B’de yer alan uluslararası atık taşıma (movement document) formu kullanılır.

(2) Tehlikesiz atıkların;

a) AB ve/veya OECD üyesi ülkeler ile Liechtenstein’a ihracatında Bakanlıkça belge düzenlenmez, ihracat işlemi başlamadan Bakanlığa bilgi verilir ve kayıt altına alınır.

b) AB ve/veya OECD üyesi ülkeler ile Liechtenstein haricindeki ülkelere ihracatında ilgili ülkenin yetkili otoritesinden izin alınarak Bakanlığa başvuru yapılır. Bakanlıktan onay alınmaksızın ihracat işlemi yapılamaz.

(3) Atıkların ihracatına ve transit geçişine ilişkin esaslar Bakanlıkça belirlenir.

1615821445179.png


1615821650476.png
 
Üst