• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Lisansı bitmiş tesis

süleyman Ö.

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
çalışıyor
Lisansı bitmiş ve yenileyecek gibi durmayan tesise aylık faaliyet raporu , danışmanlık almak vs. gibi şeyler yapmak gerekir mi?

süleyman Ö.
Merhaba,

Lisansı bittiyse tesis faaliyet gösteremez. Faaliyet göstermek istiyorsa ya bünyesine çevre görevlisi belgesi olan birisini alacak ya da danışmanlık hizmeti alacak ve yetkilendirilen kişi bu başvuruları başlatmak zorunda kalacak. Yetkilendirilmiş kişi de Aylık Faaliyet Raporu, İç Tetkik Raporu, Eğitim, EAYP gibi sorumluluklarını yerine getirmek durumunda kalacaktır. Ancak her şeyin başı firmanın lisansını yeniletmesinden geçiyor. Zaten yenileme gibi bir isteği yoksa, hiçbir danışmanlık firmasının hizmet vermek isteyeceğini sanmıyorum. Gereksiz yere puan cezası yemenin alemi yok.

Yani şöyle diyebilir miyiz lisansı yoksa hiçbir çevre mevzuatına uymasının bir anlamı yok. Cevabınız için teşekkür ederim.

süleyman Ö.Aslında lisansı olmasa bile her türlü çevre mevzuatına uyması gerekir ve devamında lisans/izin alması gerekir. Uymadığının tespit edilmesi durumunda idari yaptırım cezaları ile karşı karşıya kalacaktır.

Benim lisansım/iznim yok geri kalan mevzuat bizi ilgilendirmez gibi bir yaklaşımla firma çalışırsa lisans/izin olmamasından tutun sigorta poliçesinin olmamasına, ordan atık alanının olmamasına, ordan lisansız firmaya atık vermekten tutunda beyan yapılmamasına ordan memurun o anki keyfine kadar bir dünya idari para cezası ile karşı karşıya kalabilir. Bilginize.