• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

KYK Geri Ödemeleri Gecikme Faizi

gencmühendis

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Şantes Incinerator
Arkadaşlar kusura bakmayın biraz site içeriğinin dışında bir başlık olacak ama iş arkadaşlarımla konuşur iken KYK geri ödemelerine dair gecikme faizlerinin 2018 Eylül ayından itibaren alınmayacağı, kredi kullanıcılarının sadece anaparayı ödeyeceğini söylediler. Bu konuda bilgisi olan var mı teyit etmek açısından sizlere danışmak istedim.

@gencmühendis
Konuyu biraz eksik ifade etmişsin, durum şu Gelir idaresi Başkanlığı bir af çıkardı ve bu süre 27.08.2018 e kadar uzatılmıştı. O günden itibaren borcu olup ödemeyip faiz işleyenmiş ise başvuru yapıp incelemeler sonucu bu faiz olan kısmı sıfırlanıp, ana borcunuz da sizin seçtiği peşin yada taksitli seçeneklerle yeniden hesaplanıp ödeme seçenekleri sunuyor. Burada da olay şu ne kadar uzun vade yaparsanız katsayı ile çarpıldığı için miktar artıyor. Bir diğer nokta ise ilk ödemenizi eylül ayının sonuna kadar yapmanız gerekmekte. Ayrıca yapılandırmayla ödemeler 2 ayda bir yapılıyor. Örneğin ilk taksiti eylülde ödediyseniz bir sonraki taksiti 2 ay sonra ödüyorsunuz. Yani 9 ay vade seçmiş olan kişi ödemeyi 18 ayda ödemiş olacak, böylede düşünebilirsiniz. Konu ile ilgili benim bilgim bunlar...

@Mert Uğraşkan pekala şimdi netleşti biraz daha kafamda teşekkür ederim. Konunun üzerine şu şekilde haberler okudum. Burada Eylül ayı itibari ile artık faiz uygulaması olmayacağını söylüyorlar sanırım.Bu arada ilgili kurumu da aradım ama sürekli meşgul malesef.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

@gencmühendis

Bu haber yukarı da Mert beyin açıkladığı şeydir. 2016 sonunda da aynısı yapılmıştı ben ondan faydalandım. Sadece gecikmeler silindi, 2 ayda bir taksitler oluşturuldu onları ödüyorum. Sizinde probleminiz varsa en kısa zamanda yapılandırın..

2017 de almaya başladım. işe başladıktan 2 yıl sonra mı, mezun olduktan sonra mı ödeniyor ? Ne kadara imza attım? hic hatırlamıyorum. Öderim bir şekilde diyip aldım. Dert etmeyin arkadaşlar. Hayırlısı neyse o olsun ?

@Mehmet Baytemur

Ödeme süreci şu şekilde işliyor, okul ile ilişiğinizi kestiğiniz günden itibaren 2 yıl süreç sonrası başlamakta. Buna ek olarak istisnai durum
erkekler için askerlik döneminde çalışamayacağından dolayı, bir dilekçe vererek askerlik sürecini o 2 yıl kapsamının dışında tutuyorlar, örneğin 2 yıl 6 ay oluyor. Dilekçe içeriğini ve nereye yazılması gerektiğini araştırmak gerekiyor. O konuda net bir bilgiye sahip değilim.

@Mehmet Baytemur

okul bittikten sonra eve ödeme seçenekleri gelmişti. Sanırım hemen peşin ödeme olursa şu miktar, 1 yıl sonra peşin ödersen şu miktar, taksitlerle ödersen de ilk taksit 2 yıl sonra gibi bir liste vardı.. Ben 2010 mezunuyum, bu uygulama değişmiş olabilir.