• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

KÜTLE DENGE

Demet EFE

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
çevre grup çevre danışmanlık
Arkadaşlar geri dönüşüm yapan bir firmama Çevre izni için kütle denge yapmam gerekiyor fakat GFB sürecinde tesise hiç atık kabulü olmamış firma üretimde GFB den önce almış olduğu ham maddeleri hala kullanarak üretimi o şekilde sağlıyor. bu durumda< firmaya giriş söz konusu değil ve sadece çıkışları var. sisteme bu şekilde girdiğimde eksilerde(-29.600) değerler oluşuyor. Ve tesiste faaliyet sonrası oluşan atık,fire miktarını en az bir adet giriş olmadan hesaplamıyor. bu şekilde onaylamam doğru mu bu konuda tam bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

elindeki stoğu eritirken fatura kesiyorsa şayet, firma yetkilisine söyleyin gider pusulası (alış faturası yerine geçiyor) kessin.
eğer mal satarken fatura kesmiyorsa da zaten bir sey yapmanıza gerek yok. boş beyan yapın

@bilgehan
satış yaparken fatura kesiyor , sisteme de o faturaları girdiğim için zaten dengesizlik oluşuyor. bir görüşeyim firma yetkilisi ile teşekkür ederim cvplayıp yardımcı olduğunuz için.

Gfb sürecinden önce almış olduğunuz hammadde faturalarını sisteme girerseniz sıkıntı yaşarsınız.Neticede izin olmadan faaliyet göstermiş oluyorsunuz. Bence Gfb sürecinden itibaren alınan satılan faturaları girin sisteme.

@Gökçe Kılıç
sistem GFB öncesi faturaları zaten kabul etmiyor. GFB alındıktan sonra firma ham madde almamış ham maddeyi stoktan kullanmış ve sadece satış - çıkış yapmış . sorun bu idi zaten :)

Merhaba, kütle denge sistemi ile ilgili benim de bir sorum olacak. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Ambalaj atığı toplama ayırma ambalaj atığı geri kazanım ve tehlikesiz atık toplama ayırma tesisiyiz. Aylık olarak evsel nitelikli tehlikesiz atık gönderilerimiz oluyor bertaraf firmasına kağıt karton içerikli olduğu için 20 01 01 kodu ile çıkış yapıyoruz. Ben bunları Mart ayında tehlikeli atık bildirimleri ile birlikte bildiriyorum. Ama aylık çıkış olarak da göstermem gerekir mi?

Kütle Denge Sisteminde; Gider Pusulasında atıkları getiren kişinin bilgilerini açıklama kısmına yazıyorsunuz,
Ambalaj Bilgi Sistemine gider pusulası girişi yapmayın. Gider pusulası sadece tehlikesiz atıklar için kesilebiliyor.

çevre bilgi sistemınde urun cıkısı yapamıyorum sebebı ne olabılır? yada e-devlet entegrasyonu yapmadıgımız ıcın mı goremıyorum ?