• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kütle Denge Tablosu

Ünal Kemal

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Ekim 2012
Şehir
Ankara
Firma
.
Kütle denge tablosu hakkında yardımda bulunabilecek arkadaşlar ????
 
Çok genel bir soru olmuş, hangi noktada yardıma ihtiyacınız var? Yaklaşık 10 aydır kütle denge sistemini kullanıyorum bildiğim bir şeyse yardımcı olabilirim..
 
Tehlikesiz atıklar için lisans başvurusunda kullanılmak üzere ilk defa kütle denge tablosu isteniyor. Tesis tehlikesiz atık girişi hiç gerçekleştirmedi.
Bu durumda özetle: Kütle denge tablosunu nasıl doldurmalıyım.

---- Otomatik olarak birleştirilen çoklu mesaj ----

Kütle denge tablosu boş doldurup sisteme öyle mi yüklemem gerekiyor?
 
Gökçe hanım; Tehlikesiz Atık Geri Kazanım, lisans başvurusunda bulundum, sistem üzerinde;
1. Teknik Uygunluk Raporu
2. Kütle denge tablosu gerekmektedir.

Tesis Tehlikesiz atık geri kazanım yapmakta, burada tesis tehlikesiz atık girişi şuanda mevcut değil, Kütle denge tablosunu nasıl doldurulması gerekli tehlikesiz atık girişi olmadığından dolayı boş doldurulup sisteme yüklersek kabul edilir mi?
 
Gökçe hanım boş beyan yapılıp sistem üzerinde lisans başvurusunda boş olarak yüklenirse kabul edilir mi_?
Sizin elinizde örnek bir kütle denge tablosu varmı? Teşekkürler
 
Tesisin ilk başvurusu mu Ünal Bey? Ben başvuru yaparken alım yapmadığımız aylarda boş beyan yapmıştım. Olması gerekende o bence. Lisansımızı da aldık herhangi bir sıkıntı yaşamadık.
 
Arkadaşlar,

Lisanlı tehlikesiz atık geri kazanımı yapan firmamızda aylık kütle denge formlarını doldurulması hususunda; eğer ki tesise hiç atık hurda alımı yapılmadıysa aylık bildirimi nasıl yapmamız lazım? o aya ait 0(sıfır) yazılıp geçilecek mi? Atığın geldiği tesis bilgileri bölümü nasıl atlanacak?
 
ben bu konuda direk küle denge raporlarını sistemden çıktı aldım. daha sona taratıp word dosyasına fotoğraf olarak ekledim. ama lisans sürecim şuan değerlendirme aşamasında herhangi bir dönüş olmadı.
 
@Sim
Merhaba, kütle denge hesabı çalıştığınız sektöre göre farklılık gösterebilir. İlk olarak bakanlığın sitesinden örnek kütle denge çizelgesini indirmeniz ve bu çizelgeyi çalıştığınız tesise göre düzenlemeniz gerekiyor. Daha sonra bu çizelge üzerinden, tesise gelen tehlikeli / tehlikesiz atık girdilerini ve satış işlemlerini yapmalısınız. Bu işlemleri aylık olarak tekrarlamanız ve her ayın sonunda çizelge üzerinden yapmış olduğunuz hesaplamaları Çevre bilgi sistemindeki ilgili alanlara aktarmanız gerekiyor. Çevre bilgi sistemi (KDS) ile ilgili tüm işlemleri bitirdiğinizde aylık raporunuzu onaylayabilirsiniz.
Biraz detaylı bir işlem o nedenle açıklamam karışık gelmiş olabilir ama aşama aşama ilerlerseniz takıldığınız noktada yardımcı olmaya çalışırım.
Çizelge örneğine buradan ulaşabilirsiniz:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Merhabalar benim sormak istediğim ufak bir konu var.
X Ayında İşlenen = X Ayında Proses Sonucu Oluşan eşit olmak zorunda mı?


X Ayında proses sonucu oluşuna çıkan atıklar da dahil olarak?
örnek verecek olursam.
120120 işliyorum = sonucunda 191202 ve 191203 + Yağ + yağlı su çıkarttım

Bu şekilde birbirini dengelemek zorunda mıdır?

işlediğimdeki miktar, çıkan miktarı karşılamaz ise bir sıkıntı var olarak mı görmek gereklidir?

 
benim de bir sorum var. Kütle denge sisteminde en son geri dönüşüm yapıldıktan sonra çıkan ürünü ihraç ediyorlarsa, bunu tehlikesiz atık ihracatına mı işlemeliyim yoksa ürün gönderim işlemlerine mi
 
@orangehead026
Üstadım Merhaba, şu şekilde daha ayrıntılı örnek vereyim. Diyelim ki 100 ton 070213 atık plastik malzemesi aldın. Bu miktarın 80 tonu ise geri kazanılacak. Bu 80 ton içerisinde 10 ton 200101 kağıt ve karton atığı çıktı ve bunu da başka bir tat ve/veya geri kazanım lisansına sahip firmaya verdiğiniz. 10 ton da toz vb. Malzemeler çıktı diyelim. Geriye 60 ton malzeme kaldı ve siz bunun hepsini geri kazanarak ürün haline getirdiniz ve hepsini sattınız. Gelen ürün:100 ton-giden atık:10 ton-çıkan ürün:60 ton-fire:10 ton=stok miktarı: 20 ton. Siz bunları proses işlemlerinde gösterdiğinizde prosese sokmanız gereken miktar 80 tondur. Yani siz proses işlemlerinde gelen atık miktarına 80 ton yazarak yukarıda bahsedilen miktarları yazmanız gerekmektedir. Bundan dolayı gelen ve çıkan birbirine eşit olmalıdır. Bu şekilde yaparsanız daha iyi olur.
 
Üst