• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kütle Denge Sistemi

Işılakın

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
GERİ DÖNÜŞÜM
Merhabalar, Geri dönüşüm firmasın da yeni işe başladım kütle denge sistemine giriş yapacağım sistemden eskileri kurcaladım biraz R5 den 200139 la proses girdisi yapılmış 120105 le( çapak) proses çıktısı yapılmış. Yani ben Gdt olanları mı R5 den mi gireceğim. Tat olanları R12 den mi?
Yardımcı olabilir misiniz

IşılakınÜstadım Merhaba,

Öncelikle hayırlı olsun. Şu bilgiyi vermekte fayda bulunmaktadır; tehlikesiz atık toplama ayırma belgesine sahip firmalar yeni yayımlanan "Atık Ön İşlem ve Geri Kazanım Tesislerinin Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik" kapsamında çevre lisansı almaları gerekir. Tabi belge geçerlilik sürelerine kadar faaliyetlerine devam edebilirler.

Gelelim kütle denge sistemine; toplama ayırma lisansına sahip firmalar almış oldukları ve lisanslı firmalara gönderdikleri atıklar için R12 prosesini kullanırlar. Geri kazanım lisansına sahip firmalar ise toplama ayırma lisansına sahip firmalardan almış oldukları atıkları ve geri kazanım sonucunda oluşan ürünler için R3/R5 prosesini kullanırlar. Kütle denge sisteminde; "atık kabul işlemleri" , "atık gönderim işlemleri" ve "ürünler" seçeneği bulunmaktadır. Bu seçenekleri kullanarak gerekli bilgi girişlerini yapmanız gerekmektedir .Ayrıca bu işlemleri yaptıktan sonra "kütle denge işlemleri" seçeneğinden proses işlemlerini yapmanız gerekir. Bu sekmeyi kullanarak kalan stokları ve fireleri takip edebilirsiniz.

Aşağıda yer alan çalışma size yol gösterecektir;

Tehlikesiz Atıklar İçin Kütle Denge Sistemi

Anonim (64cf)Rica ederim. Sokak toplayıcıları getirmiş oldukları atıklara istinaden düzenlenen gider pusulasını bazı il çevre müdürlükleri kabul etmiyor. Bu durum için bağlı bulunduğunuz il çevre müdürlüğüne danışmakta fayda var.

Sisteme giriş yaparken atık üreticisinden hangi atık kodunu aldıysanız herhangi bir geri kazanım işlemi yapmadan lisanslı firmaya verecekseniz aynı kodla çıkış yapmanız gerekmektedir. Örneğin toplama ayırma lisansına sahip firmasınız ve atık üreticisinden 07 02 13 kodu ile atık plastik aldınız. Bu atığı geri kazanım lisansına sahip firmaya gönderirken 07 02 13 atık kodu ile çıkış yapmanız gerekmektedir (Geri kazanım lisansına sahip firmanın lisansında bu kodun olması gerekir).

12 01 05 atık kodu kendi prosesiniz sonucu oluşuyorsa "kendi bünyesinde oluşan atık" sekmesi bulunmaktadır. Bu sekmeden giriş yapabilirsiniz.