• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kütle denge si̇stemi̇

Burcu Noyan Yusufoğlu

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
özel
Merhabalar gübrelerden biyogaz üreten bir tesisimiz var tesis bize yeni geçti daha önce kütle denge sistemi olan bir tesise bakmadım yeni öğreniyorum internette baktım genellikle geri dönüşüm sektörüyle (R12) metodu ilgili bilgiler bulunmakta tesisimiz R3 olarak geçiyor bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilir mi nasıl raporları girmeliyim

Burcu Noyan Yusufoğlu
Tesisinizin R3 olduğu doğru bilgi. KDS'de hatırladığım kadarıyla R1 dışındaki tesislerin ekranı işlemleri aynı. Atığınızın konumuna, yapacaklarınıza göre gerekli işlemler için bir klavuz mevcut.

Umarım tesis geçeli 2 ay geçmemiştir. Genelge gereği ay bitiminden 60 gün içinde girişleri yapmalısınız.

Saygılarımla.

Ekli dosyalar

• KutleDengeKlvz_tesis2.pdf
    2.8 MB · Görüntüleme: 37
birkaç ay oldu ama sıkıntı olur mu

Burcu Noyan YusufoğluTespiti durumunda cezai yaptırımla karşılaşacaksınız.
Tespiti için birkaç yol var:
1- İl Müdürlüğünün özellikle açıp kütle dengenize bakması
2- Ani saha denetiminde onaylı formu görmek istemelerli (form üzerinde onay verdiğiniz tarih yazıyor çünkü)
3- Birleşik çevre denetiminde sunmak zorunda olduğunuzdan ötürü
4- İzin yenileme gibi süreçlerde bakanlık tarafından onaylı Kütle Denge Formlarının istenmesi.