• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kütle denge formları

Berna G.

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Dalaman Belediyesi
Merhabalar,
Tat firmasıyız ve ambalaj atığı toplama ayırma lisansımız mevcut.

Yeni ve tecrübesiz bir Çevre Mühendisi olarak, bugün itibari ile il çevreden kütle denge formlarının doldurulması hakkında bir yazı aldık. ve ben tam anlamıyla ne yapılması gerek bilmiyorum. Sistemde görünüyor sayfaya giriyorum fakat neye göre atıkları yazacağız bir bilgiye sahip değilim.

buraya tesisse gelen tüm atıklar girip tüm atıkların mı çıkışı yapılacak?

Yoksa sadece tehlikeli atıklar mı yapılacak?

Excel tabloları mı oluşturacağız?

Acillll yardım lütfen....

Merhaba, öncelikle hayirli olsun. Onmine.cevre.gov.tr adresinden aldiginiz ve sattiginiz ambalaj atiklarini bu sisteme gireceksiniz. Zaten size fatura geliyordur ve bu faturayi baz alarak fatura numarası kimden geldigi tarih ve kg yazacaksiniz. Onceden ambalaj atiklarini bu sisteme girmiyorduk ama 2016 yılı itibari ile giriyoruz. Yine ayni sekilde tehlikesiz atik toplama ayirma belgeniz var isede yine bu sisteme giris yapacaksiniz. Eger tesisinizden tehlikeli atik cikiyorsa ve siz bunlari lisansli firmalara gonderiyorsaniz ulusal atik taşıma formunu lisansli firma verecek ve yine bu sisteme giris yapacaksiniz.

Arkadaşlar merhaba, ekte kütle denge sistemi ile ilgili kullanma klavuzu mevcut. İnceleyip yapabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• tsiz_tat_kd.pdf
    661.9 KB · Görüntüleme: 57
Kübra hanım 01.01.2016 tarihinden itibaren bütün tat lara bu zorunluluk getirildi. Biz de düzenli olarak ambalajla birlikte dolduruyoruz kds yi.