• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kurşun subasetat çözelti şişesi atık kodu

mehmetilter

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
26 Kasım 2021
Şehir
Artvin
Firma
yok
Merhabalar, danışmanlık yaptığım hastanenin eczane biriminden bana fotoğrafını attığım kurşun subasetat çözelti kutusunun (içi tamamen boş) nereye atılması gerektiği sorusu geldi. Eczaneye özel 180108 kodlu sitotoksik ilaçlar için bir tehlikeli atık varili var. Kurşun malum toksik bir ağır metal ama bu çözelti -eczacının dediğine göre- toksik bir ilaç değil.

Farmasötik atıkları varillerde, kontamine ambalaj atıkları torbalarda veriyoruz. Bu şişenin cam olmasından bağımsız, içi boş da olsa ağır metal içermesi ve ilaç olmasa da tehlikelilik durumunun bir dezenfektan kutusundan ziyade bir ilaca daha çok benzemesinden ötürü 150110 kontamine ambalajı kendimce eledim. Farmasötik atık olarak kabul etmek istedim ama diğer yandan da sitotoksik ilaç da olabilir mi acaba diye arada kaldım.

Sitotoksik, farmasötik ve kontamine ambalaj arasından sizce hangisine atılmalıdır? Ya da başka bir kodla mı bertaraf edilmelidir diye tecrübeli arkadaşlara danışmak istedim. Bir kaç aylık bir çevre mühendisi olarak en basit meselelerde bile hata yapmamak için çok tereddüt ediyor ve araştırıyorum. Burada da çok fazla deneyimli kişiler olduğu için pek çok kişiye basit gelecek bu soruyu sordum :)

7e053d18-12cc-4e23-b736-57adae7a3776.jpg
 
Üst