• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kstk hk.

• Konuyu başlatan Anonim (4d0b)
  • Başlangıç tarihi
A

Anonim (4d0b)

merhaba, işletmemizin içerisinde evsel atıksuları arıtmak için paket biyolojik arıtma tesisimiz bulunmakta. KSTK'da suya salım verilerinden hangisine girmeliyiz? Suya salım kısmına mı, tesis dışı kısmına mı?
Ve de parametreler ile miktarları girerken raporlama yılında yapılan tüm analiz sonuçlarını parametrelere göre ayrı ayrı toplayarak mı girmeliyiz?

Merhaba,

Evsel atıksu verisi girilmiyor.

Cem YılmazCem Bey bir şey daha sormak istiyorum. KSTK Klavuzunda "Tesis işletmecileri tarafından bildirilmesi gereken kirletici salımlarından; havaya, suya ve toprağa salımı ek-3’de belirtilen eşik değerleri aşanları " diye bir ibare var yani ek-3'deki eşik değerlerini aşmıyorsak bildirmeyecek miyiz?

Önceki cevapları görüntüle…
Anonim (4d0b)Tekrar merhaba,

Yanlış verdiğim bir bilgiyi düzeltmek için yazmaktayım. Dün İl Müdürlüğü ile yapmış olduğum görüşmede; EK 3 kısmındaki veriler "HALKA YAYIMLAMA" ile ilgili eşik değerleri dendi. Yani siz her türlü elinizdeki verilerle raporlamanızı yapıyorsunuz. Eğer yaptığınız raporlamada, EK-3 listesindeki sınır değeri aşmışsanız Bakanlık bunu halka açık şekilde yayımlıyor.

Bilgilerinize.

KSTK Yönetmeliğinde eğer EK-1 listesinde faaliyet konumuz yok ise kayıt yükümlülüğümüz yok değil mi? veya herhangi bir sorumluluğumuz ?

Cem YılmazTeşekkürler Cem Bey, KSTK Yönetmeliği çözüme kavuştu karmaşık bir yönetmelik değil fakat KKDİK ile ilgili netleştiremediğimiz kısımlarda kimden yardım alabiliriz. Mesela ben alt kullanıcıyım ama emin değilim, neler yapmam gerektiği konusunda fikir yürütemiyorum , bu konuda bi öneriniz var mı Cem Bey