• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kromun aritilmasi bilgi lutfen

Avedon0606

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
IssiZ
Herkese merhabalar arkadaşlar kromu arıtmak için sodyum metabisulfit kullanıyorum arıtma sonrası kırmızı su koyu mavi renge dönüyor sizce bu kadarı yeterlimi yoksa bu mavi rengi de şeffaf hale getirmemiz mi gerekiyor bilgi verirseniz minnettar olurum

Krom +3 suda mavi renge sebep olur. Mavi renk görüyorsanız proses başarılı ilerliyor diye düşünebiliriz. Sodyum metabisülfiti fazla vermeye devam ederseniz suyun şeffaflaşacağını sanmam.

Renge bakarak yeterli dozu anlamak zor. Ölçüm yapmanız lazım. Bir süre sonra renk ile arıtma verimi arasındaki ilişkiye alışınca göz kararı anlayabilecek duruma gelebilirsiniz.

Sizin giderdiğiniz şey Krom +6 olduğu için ilk hal ve son hal için Krom +6 analizi yaparsanız ne kadar giderim var görebilirsiniz.

Bilgi için teşekkürler ölçümü nasıl yapalim rh ekrani var 100 civarı gosteriyor genelde ama cihaz eski doğru ölçüyor mu bilmiyorum. Son olarak bu mavi rengi şeffaf yapmanın da bir yolu varmi

Avedon0606Standart metodu bilmiyorum ama hazır kitlerle de ölçebilirsiniz:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Mavi rengi gidermek için kimyasal dozajından sonra oluşan mavileşmiş suyun pH'ını pH yükseltici ekleyerek karıştırıp 8,5-9,0 seviyesine çıkardıktan sonra çökmeye bırakır mısınız? Ufak bir test ortamında deneyin. Sonuç verirse bu yöntemi deneyebilirsiniz.