• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kpss 2019 yardım

Pınar CAN

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Türk Tuborg
Merhaba, dokuz eylül üniversitesi çevre müh. bölümünden yeni mezun oldum iş arayışına devam ederken bir yandan da kpss ye hazırlanmayı düşünüyorum ama bu konuda pek bilgim yok. Özellikle çift ve tek yıllardaki sınav farkını kaç kişiye sorsam da netleştiremedim bana bu konuda yardım edebilir misiniz, 2019 kpss ye girmeme gerek var mı yok mu sadece çift yıllarda mı atamalarımız yapılıyor veya memur olarak devlete girebiliyoruz?

Çoğunluk çift yıllar tabiki ama uzman gibi alımlar tek yıllardaki puanla alır onlar da çok nadir olur, asıl çalışman gereken çift yıllar.

@Çevre2731
Merhaba , peki pomem alımlarında biz mühendisler içinde illa çift yıl puanı mı göz önünde bulundurulur. Yoksa pomem için sınava her sene girebilir miyiz?

evet pomem için her sene girebilirsiniz. kpss her sene gy gk kısmı yapılır. bizim atamamız çift yılın kpss baz alınarak yapıldığı için biz girmemeyi tercih ederiz. Fakat polislik komserlik subaylık tarzı meslek dallarına yönelmek isteyenler için tek yıl çift yıl farketmez. sınava girdiğiniz takdirde yine p3 puanı hesaplanır diye biliyorum. çünkü 2017 kpss ye giren çok mühendis arkadaşım olmuştu sırf kendimizi deneyelim diye.

umarım kimse yanlış anlamaz fakat şöyle kötü bir durum var kpss ye giren mühendisler artık polis olma umudu ile girer oldular. Mühendislik te ibff durumuna geldiği söyleniyor. Bugün okuduğum bir haberde 150 bin inşaat mühendisi olduğu ve giderek arttığı söyleniyor. bizde ne kadar mezun var bilmiyorum fakat bize yapacakları en güzel şey çevre mühendisliğini kapatmak olur. zira atamalarda sadece dört kişi atadıklarına göre ülkemizde ihtiyaç yok demektir. bundan sonda kpss çalışmak nasıl çıkış noktası olabilir. Allah hepimizin yardımcısı olsun tek temennim hak ettiğimiz değeri görebilmek.