• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

KOİ ve AKM Değeri Düşürme

Ceyhun Akdoğan

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
-
Arkadaşlar merhaba,

Balık işleme ve paketleme tesisimiz bulunmaktadır. Burada bulunan önlem tesisimize yıkama sularımız, az da olsa balık yağı ve balık kalıntıları gelmektedir. KOİ değerimiz en son 1010 mg/L ve AKM değerimiz de 378 çıkmıştır. KOİ'yi 800'ün altına AKM'yi de 350'nin altına çekebilmemiz için ne yapmalıyız ?

Önlem tesisimiz sepet ızgara, atıksu toplama ve terfi rögarı, nötralizasyon ünitesi, bir adet yağ tutucu – çökeltim ünitesi ve bu yapıdan kaynaklanacak çamur için bir adet çamur kurutma yatağından oluşmaktadır.

Akm yi doğal olarak gidermek için tesisinizde hem sepet ızgara hem çökeltim ünitesi var.

Bunlara ekstra olarak nötralizasyon ünitesi gibi hızlı karıştırma ve yavaş karıştırma ünitesi ekleyip atıksuyunuzu koaqülant ve flokülant ilavesinden sonra çökeltim havuzunuza göndermeniz KOİ ve AKM nizi daha aşağılara çekecektir.

Yani gelen atıksuyunuz şu şekilde yol alacak Nötralizasyon-Hızlı karıştırma-yavaş karıştırma-çöktürme şeklinde.