• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

KOİ Düşürme

tuğçe acar

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
istanbul üniversitesi
Çalıştığım firma benden arıtma tesisinin koi sini düşürmemi istiyor bu yüzden bekleme sürelerini hesaplamamı istedi. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

atıksuyun sistem içerisinde kalma süresinden bahsediyorsunuz sanırım.
Şöyle bir durum da var, KOI'nin veriminin artırmak ile bekleme süresi doğrudan bağlantılı değildir. Orada bir çok parametre konuya dahildir. Bekleme süresi konunun sadece bir sonucu ve sağlaması olabilir.

Bekleme süresi hesabında;

= [(havalandırma havuz hacmi)*(debi)]*[(24/1)], formülü hesaplama yapmanıza yardımcı olacaktır.

Düşürmeye çalıştığınız tesisin KOİ değerleri nedir ? ve hangi tip bir arıtma tesisi evsel mi endüstiryel mi ?

kOİ düşürmenizi istediyse atıksuyu arıt demek istemişler :D Bunun içinde bekletme süresinden ziyade tesisi prosesini ve diğer kirlilik parametrelerinizi paylaşırsanız size yardımcı olmaya çalışalım

Herhangi bir havuzdaki bekletme süresi t= V/Q= Hacim/ Debi

Arkadaşlar yarın sınavım var sorular hakkında fikri olan yardım edebilirmi acaba ??

Ekli dosyalar

• F59F5955-2069-48EA-BE8F-3A873931EB76.jpeg
    F59F5955-2069-48EA-BE8F-3A873931EB76.jpeg
    171.9 KB · Görüntüleme: 41
Merhaba, kedim başlık açacaktım ama açamadım henüz mesajım olmadığı için. İlgili bir konu olunca buraya post atayım dedim. Çev mühle alakalı bir mobil uygulama yazıyorum. Henüz Koi modül ü çalışmıyor ancak önümüzdeki ay içerisinde onuda yazacağım. Uygulamayı burdan indirebilirsinz. Şu an sadece android sürümü mevcut. ios için yazıyorum.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Mesajınızda uygulamayı tanıtsaydınız keşke :) Görsellerdeki yazılarınız okunmadığından uygulamanın tam amacını anlamak güç oluyor. Anladığım kadarıyla Çevre Kimyası hesaplamaları tarzında bir şey.

Resimlere dokununca açılmadı mı? Benim telefonundan ss aldığımda görüntü bu şekilde okunabiliyor sizde farklı mı gözüküyor ? Sizde ss alıp atabilir misiniz ?

Her modülün başında açıklaması mevcut. Ancak telefonunuz iso ise henüz appstore a yüklemedim o yüzden göremezsinizCBC6ED46-879F-4F20-996B-2F79337C5A6C.png. Android ise yinede türkçe olarak açıklayayım henüz ph denge hesapları alakinite ve sudaki sertlik hesaplarını yapıyor. Şu an için hesaplar kontrol aşamasında. Eğer bir lab verisi kullanacak olursanız hesaplarınızı lütfen el ilede yapın. Çünki burası henüz yapım aşamasında.