• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kkdi̇k yönetmeli̇ği̇ hakkinda

Tamer KAHRAMAN

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Karadeniz Çevre Danışmanlık
Arkadaşlar maden işletmeciliği yapan firmama kkdik yönetmeliği hakkında bir ileti geldi. İletinin içeriğinde üretilen kimyasalların kaydı yapılmadığı taktirde imal edilemez vs diyor hepimizin bildiği gibi. Benim takıldığım nokta ise firma açık sahada bentonit maddesini topraktan çıkartıp ilgili fabrikalara satışını sağlıyor. Bentonit madenide bu yönetmelik esaslarına tabi mi ?

Merhaba yönetmelik eklerinde tabi olan maddeler yazıyordu sanki eklere baktınız mı? Bu arada biz de yönetmelik kapsamında olup olmadığımızı anlayamıyoruz siz ileti geldi demişsiniz acaba her firmaya mı ileti geliyor size nereden geldi? Neden geldi acaba?

Merhaba. Benim bentonit ocağıma geldi ileti ama bentoniti işleyen fabrikalarımıza gelmedi. İl müdürlüğünden aldığım bilgiye göre hepsi bildirim yapacak diyor yılbaşından sonra denetlemeler başlayacak diyorlar ama onlarında bilgisi kısıtlı bu konuda

Tamer KAHRAMANHepsi bildirim yapacak derken tüm fabrikalar mı bildirim yapacak demek istediniz yoksa il müdürlükleri mi bildirim yapacak fabrikalara cümleyi tam anlamadım :D Bu arada evet bence de bilgileri kısıtlı yönetmelik uzun diye okumuyorlar sanırım :D bende görüş istedim bekliyorum cevap geç gelir diye korkuyorum şurada az bir zaman kaldı aralık ayına bir de galiba sadece kimyasal değerlendirme uzmanları kayıt yapabiliyor değil mi biz yapabilecek miyiz yapacaksak nasıl yapacağız onu da bilmiyorum

Tamer KAHRAMANİletiyi İl Müdürlüğü mü gönderdi yoksa başka bir yerden mi geldi? Süre uzatımı ile ilgili 19 Ekim 2023'de bir toplantı yapılmış ve bugünlerde uzatım kararının yayınlanması bekleniyor. Konu ile ilgili detay aşağıdaki sayfada var. Bir de bildirimi kimyasalı piyasaya süren veya ithal eden yapar işleyen değil.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Önceki cevapları görüntüle…
Ecrin.Alt kullanıcı olarak sisteme giriş yapmalısınız. Alt kullanıcı da olsanız imalatınız veya ithalatınız 1 ton/yıl ve üzerindeyse sisteme kayıt oluşturmanız gerekli. Tek temsilciniz de sizi alt kullanıcı olarak sisteme beyan etmeli. KKDKİK Yönetmeliği'nde alt kullanıcıların ne yapması gerektiği maddelerde belirtilmekte, incelemeniz ya da konuyla ilgili danışmanlık almanızı öneririm.

Tek temsilcinizin kayıt numarası ve tarihini de not almayı unutmayın.

ezgiyurttasÇok teşekkür ederim. Peki son olarak bir sorum daha olacak fikriniz nedir:) Normalde kayıtlar için son tarih 31 aralık 2023tü fakat şu an ertelenme durumu söz konusu. Şu anlık yapmakla yükümlü olduğumuz bir şey olmuyor sanırım değil mi? Çünkü şu an sisteme giriş yaparsak belli bir miktar para yatırılması gerektiğini söylemişti çevre il müdürlüğü, o yüzden durum netleşene kadar firma yetkililileri ile sisteme giriş yapmama kararı almıştık.

Ecrin.Her türlü kayıt için para yatırılması gerekli. Ertelemeyi bekleyebilirsiniz dilerseniz fakat ön kayıt yapmanızı önerebilirim, ya da en azından kayıt için gerekli bilgi ve belgeleri hazırlayabilirsiniz. Güvenlik Bilgi Formları'nın 2024 yılında KKDİK Yönetmeliği kapsamında hazırlanması gerekli mesela, bu kapsamda da test verisi olmayan veya sınıflandırması yapılmayan GBF'lerin düzenlenmesi için gerekli verileri toplamanızı öneririm. Test verisi olmayan (Mesela sucul kronik olarak sınıflandırılmak üzere veya en basitinden buhar basıncı bilinmeyen bir madde için) maddeleri belirlemenizde fayda var. 2024 yılında GBF denetimleri gerçekleşebilir tahminimce.

KKDİK ile ilgili danışmanlık veren firmalar var isterseniz onlardan birini arayıp bahsedilen kapsamda olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.