• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kkdi̇k hk. ( yerli distribütör)

Selim H.

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
x
Merhabalar,

Yurt dışında imal edilen ve içerik olarak yıllık toplam 1 tonun üzerinde madde bulunmakta olup, üretimde kullandığımız kimyasalı yerli distribütör üzerinden tedarik ediyoruz. Distribütör kimyasalı yurt dışından satın aldığı için ilgili kayıt yükümlülüğü kimdedir ? Kimden talep edilmelidir ?

Kimyasal Yardım Masasında tam karşılığını bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz ? Teşekkürler.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Selim H.
Bizde de aynı durum mevcut , ama yönetmelikten anladığım kadarıyla kayıt yükümlülüğü distribütörde oluyor. İthal ettiğiniz firma Türkiyede tek temsilci atıyor ve kayıt işlemlerini bu temsilci yapıyor. Ama yönetmelik o kadar karışık ki benim de hala netleştiremediğim durumlar var. Mesela biz polietilen ithal ediyoruz. bunlar dahil mi? bunun dışında ithal ettiğimiz bir kimyasal yok. Aslında düşünüce bu da kimyasal değil ama yönetmelikte polimerler maddesi var o yüzden o kısımda mı değerlendirmek gerek bilmiyorum.

Sizin sorunuz ile ilgili madde ;

Tek temsilci

MADDE 9 –
(1) Türkiye dışında, Türkiye’ye ithal edilmek üzere kendi halinde, karışım içinde ya da eşya içindeki bir maddeyi imal eden, bir karışım hazırlayan ya da eşyayı üreten gerçek ya da tüzel kişi, karşılıklı anlaşmaya vararak Türkiye içinde yerleşik gerçek ya da tüzel bir kişiyi bu Yönetmelik kapsamındaki ithalatçı yükümlülüklerini yerine getirmek üzere tek temsilcisi olarak atayabilir. Tek temsilci atanması durumunda, tek temsilci bu Yönetmelik kapsamında ithalatçı yükümlülüklerini yerine getirmekten sorumludur.

(2) Tek temsilcinin madde ve maddenin kullanımına ilişkin yeterli bilgisi olması ve 32 nci madde hükümlerine halel getirmeksizin ithal edilen miktarlar ve satış yapılan müşterilerin yanı sıra 27 nci maddede atıfta bulunulan güvenlik bilgi formunun en son güncellemesinin temini hakkındaki güncel bilgileri bulundurması gerekir.

(3) Birinci ve ikinci fıkralar uyarınca tek temsilci atanması durumunda, Türkiye’de yerleşik olmayan imalatçı aynı tedarik zincirinde bulunan ithalatçıları haberdar eder. Bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde bu ithalatçılar alt kullanıcı olarak kabul edilir.