• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kısmi zamanlı çalışma-çevre danışmanı

• Konuyu başlatan Anonim (a677)
  • Başlangıç tarihi
A

Anonim (a677)

Arkadaşlar iyi akşamlar, kısmi zamanlı olarak çevre danışmanı olarak çalışmak mümkün mü? bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

Merhaba,

Hayır, mümkün değil. Çevre danışmanlık firmasında tam zamanlı çalışma zorunluluğu mevcut.
Mevzuat açısından da yeri şöyle, tanımlar kısmı o bendi:
o) Tam süreli istihdam: İşletmede, çevre yönetimi biriminde veya firmada çalışacak personelin sigorta primlerinin ayın tamamında bu işletmeden, çevre yönetim biriminden veya firmadan yatırıldığını ifade eden çalıştırma şeklini,

Burada "firma" tanımı ise ğ bendinde yer almakta:
ğ) Firma: Çevre danışmanlık firmalarını,

Son olarak 7 nolu Yükümlülükler maddesinin 9. fıkrası da şu şekildedir:
(9) Firmada tam süreli istihdam edilen personelin, istihdam edildiği firmada veya farklı bir işletmede veya firmada veya kuruluşta çevre mevzuatı dışında başka bir mevzuata ilişkin yetkilendirmeler kapsamında elektronik sistemler üzerinden ataması yapılamaz.

Teşekkür ederim, pekala anayasa mahkemesi 8 Ekim kararı sizce bireysel çalışmaya olanak tanır mı?

Anonim (a677)Bunun için net ibare kullanmak zor. Ancak bireysel çalışma, mevcut sistemle mümkün değil.
Değişen ibareyle danışmanlık firmaları ibaresi kalktı ancak tam zamanlı ve ÇYB ibareleri duruyor. Eğer danışmanlık kalkıp, bireysel çalışmanın önü açılacaksa öncelikle buna dair bir tanım güncellemesi gelmeli. Tabi sonrasında şahıs olarak çalışacakların, şahıs şirketi açması gerekiyor. Nihayetinde fatura sistemi işlemek zorunda.

Ben bireysel çalışmanın pek mümkün olacağını düşünmüyorum. Bekleyip göreceğiz.