• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

kirlenmiş sahalar bildirimi

Mehmet Emin KARAKOÇ

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
...
herkese selamlar değerli üye arkadaşlarım. görev yaptığım toplama ayırma tesisinde sanırım kirlenmiş sahalar bildirimi yapılmamış, konu hakkında beni aydınlatıp nasıl yapılacağına dair yol gösterirseniz çok memnun olurum. saygılarımla

bildirim yaparken takıldığım birkaç husus var yardımlarınızla beni aydınlatırsanız çok minnettar oluum.. ilk hususumuz faaliyet sahasının geçmişi ile ilgili bilgiler. bu kısımda vasıfsız arazi olarak kullanılan tesis alanında 2008 yılında hurdacılık yapılmaya başlanmış. ben faaliyet geçmişine ne yazsam uygun olur sizce? ikinci hususumuz is nace kodumuz 46.77.01 olarak görünüyor fakat biz tehlikesiz atık toplama ayırma tesisiyiz bi yandanda. sizce nace kodları kısmına tehlikesiz atıkların toplanması nace kodunu girmelimiyim? ve son hususumuzda tehlikeli kimyasallar ile ilgili bilgiler kısmında ek 2 listesinde yer alan kimyasallar bulunmuyor bizde fakat ek 2 de kontrol ettiğimde 46.77 nace kodlu işletmelerde TPH grubu olabilir diye görünüyor. bu konudada aydınlatırsanız bu kardeşinizi çok memnun olurum :) saygılarımla değerli meslektaşlarım.

Merhaba Mehmet Emin Bey,

Faaliyet sahasının geçmişini biliyor musunuz? Yani 2008 'de direkt sizin firma ile mi başlamış yoksa sizden önce de var mıymış? Eğer sizden önce de faaliyet varsa ve aralığını biliyorsanız (tespit etmesinin çeşitli yolları var, Ticaret Sicil Gazetesi Açılış-Kapanış farkından mesela ?) "Sanayi Alanı" şeklinde doldurabilirsiniz.

NACE Kodunuz için Kapasite Raporunuzda ne yazıyorsa onu girmenizi öneririm. Doğru olan madde o'dur ve ileride sıkıntı yaşamamanız için kaçar yollarınızdandır. Sonuçta devlet tarafından verilmiş bir evrak, kendi kendinize belirlemediğiniz için anlayışla karşılarlar.

"TPH Grubu olabilir" dediği zaman sırf "olabilir" ifadesi bile sizin için yeterli oluyor. Herhangi bir tehlikeli kimyasal yok ise, 4 nolu kısma girip "Düzenle" butonu ile ilgili işareti kaldırabilirsiniz. Sonrasında bu alanla ilgili bilgi doldurma zorunluluğunuz ortadan kalkacaktır.

Toprak Kirliliğinin Kontrolü ve Noktasal Kaynaklı Kirlenmiş Sahalara Dair Yönetmelik bir tık eski sayılabilecek yönetmeliktir. Beyanlar da 2015 yılı civarı popüler olmuştu. Şu an birçok İl Müdürlüğü, doldurulmuş olmasını yeterli buluyor. Detayını sorgulayana 4 yıldır rastlamadım ?

faaliyet sahası 2008 den önce vasıfsız araziymiş. yani herhangi bir kullanım söz konusu değil. 2008 den sonra bizim tesis hurdacılık yapmaya başlamış. birde kapasite aporu eklememiz zorunlumu acaba? teşekkürler :)

@mehmet emin karakoç Sizden önce bir şey yoksa çok da takılmayın o kısma :) Kapasite raporu gerekli. Son yaptığım 3-4 tane bildirime ekledim. Hatta bir ara KML dosyası da zorunluydu da, onu kaldırdılar. Direkt online ortamda firmanızın yerini seçebiliyorsunuz.

@Cem Yılmaz şu an sistem kml dosyasını istiyor bizden. vaziyet planıda dahil. online ortamda derken bakanlığın kendine has bi harita programına denk gelmedim ben :) yine google earth'ten kml hazırladım. :)

@mehmet emin karakoç KML zorunlu değildi hocam, hay Allah yine mi sistem değişti. 15 numaralı başlıktaydı sanırım, firmanın yerini göstermeniz yetiyordu. Ama kapasite raporu ve vaziyet planı'nın yanında "*" işareti vardı ve yüklemek zorunluydu.

ecbs üzerindeki kirlenmiş sahalar uygulamasında fom doldururken 12.kısımda isteniyor. vaziyet planı, kml dosyası,kapasite raporu olarak. Eski sistemi bilmediğim için birşey diyemiyorum üstadım.

Merhaba, kirlenmiş sahalar beyan sisteminde 12. başlığın ekran görüntüsü aşağıdadır. Altı çizili alanda "KML zorunlulupu kaldırılmış olup....." yazmaktadır.

1.jpg

13. başlıktada harita kısmında düzenle diyerek tesisinizin yerini bulup harita üzerinden poligon eklemelisiniz.

2.jpg

Rica ederim, sistem üzerinden doldurduğunuz formunda bir nüshasını il müdürlüğüne ekleri ile beraber göndermeyi unutmayın.

arkadaşlar bir sorum olacaktı kirlenmiş sahalar ön bilgi formundaki bilgileri doldurdum fakat 11. sekmede yer alan yüzeysel su kaynakları kısmında normalde prosestede su kullanımını beyan etmem gerekirken il müdürlüğüne gönderdikten sonra farkettiğim sadece içme suyunu işaretlemiş olarak göndermişim bununla ilgili çözüm önerileriniz nelerdir çünki şuanda bir işlem yapamıyorum form üzerinde

Merhabalar, formu doldururken faaliyet sahasında kullanılan kimyasallar kısmına bakım faaliyetleri vb. de giriyor mu? Zamanında destek aldığım bir danışmanlık firması ile doldururken 4. bölümü hayır olarak işaretletmişti. Kesinkes emin olmak için sizin değerleri görüşlerinizi almak isterim.

SALİHA ASLANMerhaba, öncelikle Nace kodunuz yönetmelik kapsamında ise o beyana tabii olursunuz. tesis alanı içinde depolanan tüm kimyasalların msds'lerine bakmak gerekiyor. Bakım, proses, yakıt vb hiç fark etmez. O kimyasalların bize ait olması da önemli değil. Bizim tesis sınırlarında olması yeterli. Ek-3 formunda 4. Soruda bahsedilen yönetmelikteki kimyasallar, depolanan kimyasalın içeriğinde varsa o kimyasalları yazmanız gerekiyor. O yönetmelik kapsamında hiç bir kimyasal bileşen yoksa o zaman hayır yazabilirsiniz.