• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kimyasal Yönetimi

hasan.kebya

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
s
Merhabalar,

Kimyasallarla ilgili iyi uygulama örnekleri verebilecek olan var mı?

Kimyasallarda nelere bakılıyor nasıl kayıt altına alınıp takibi nasıl yapılıyor vb.

Merhaba ,

Kapsam değerlendirmeyi hangi konu için istiyorsunuz ?
Kapsam görüşü için İl Çevre müdürlüğüne başvuru yapmanız gerekmektedir.

Ayrıca sizi faaliyetinize en uygun Ek-2 4.14 olduğu kısmına bende katılıyorum.

Merhaba. Üretim konusu aynı olan bir tesisim Ek-2 Listesi 2.13 ve 4. 14 Maddelerine tabii. Kapasite raporundan tüketim maddelerine bakarak 2.13 maddesine tabii olup olmadığını tespit edebilirsiniz.

İkbal GenişMerhabalar,
Danışmanlığını yaptığım ve üretim konusu aynı olan tesiste uygunluk başvurusu yapacağım. kapasiteden dolayı 2.13 den muaf ve tesiste hava emisyonu için kapalı sistem kullanılıyor dışarı hiç emisyon atımı olmuyor o yüzden muaf olduğunu düşünüyorum. OSB de bulunduğu için gürültüden de muaf oluyor. Lisans konusu olarak birşey yazabilir miyim ya da izin konularında yanlış bildiğim birşey var mı yardımcı olabilir misiniz.

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

@ayşe çelik Gürültü konusu biraz karışık. 7/3/2008 tarihinden önce kurulmuş mu, o tarihten önce çalışma ruhsatı var mı? Ya da, çok hassas ve hassas kullanımlardan itibaren en az 500 metre uzaklığa sahip mi? Bu tür koşullar sizi muaf kılar. Ancak İl Müdürlüğü ve Bakanlık talep ederse dahil olursunuz bu gibi durumlarda.

Merhaba kurulum aşamasında olan tesisimiz EK-2 (1.1.1)-(1.2.1)-(1.2.3) maddeleri kapsamındadır. İl uygunluk yazısı için fiziksel şartlar ve evraksal olarak neleri sağlamam gerekir ? Yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar.

Merhaba ; Çevre İzin Ve Lisans Yönetmeliği Ek 3A ve Ek 3B deki evrakları tamamlayacaksınız ; ayrıca her ilin İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı farklı olabilir. Ekte Bursa İl Müdürlüğü 'nün dilekçesi mevcut olup, size fikir verecektir. Bağlı bulunduğunuz İl Müdürlüğü'nün sayfasından da yararlanabilirsiniz. Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

• webmenu4853.doc
    28.5 KB · Görüntüleme: 35
  • EK 3A - EK 3B.docx
    21.7 KB · Görüntüleme: 34
Moderatörün son düzenlenenleri: