• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

kimlik

Aydın Demirel

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Değerli meslektaşlarım, rumuz isim ve çeşitli fotolar kullanan arkadaşlarımız ismini ve cismini net olarak yazamaz mı acaba? karışık (abc vb.) harflerden ve bitki börtü böcek resimlerinden artık kurtulsak nasıl olur. Çalıştığı görev-konum itibari ile çekincesi olan arkadaşlarımız olabilir. ama biz burada mesleğimiz hakkında bilgilendirmeler yapıyoruz. Çokça çekinecek işlerde yapmıyoruz. NE DERSİNİZ!!!!. SAĞLICAKLA KALIN.

@AltugCaglar
Sayın altuğ, resmi daire ile dijital forum'u nasıl yanyana koydun pes doğrusu. ben bir şeye takılmış değilim. sadece fikrimi söyledim. anlaşılan oki siz takılmışsınız. bilgi alışverişi için isme-cisme gerek yok diyorsunuz yani. o zaman ne için gerek var.

@Aydın Demirel

Aydın bey yazdığınız ilk yazıda cisminiz belli değil börtü böcek tarzında bir üslup kullanarak yazdığınız için profil fotoğrafını farklı kullanan birisi olarak bende dahil birçok kişiye cevap hakkı doğuyor burada takılma durumu yok anlayacağınız. Dijital forum adı üzerinde burada insanları neden illa bir kalıba sokma gerekliliği duyuyorsunuz onu anlamaya çalışıyorum bırakın kişi isterse Pepe olsun isterse Wonder Woman. Burada yer alan insanların belli bir birikime sahip olarak belli şeyleri süzgeçten geçirme yetisine sahip olması gerektiğini düşünüyorum. Bilgi edinmek amaç olmalı bunun dışında kalan şeylerin tartışılmasını gereksiz buluyorum saygılar.

Ben bu siteyi diğer sitelerden daha kaliteli görüyorum. Bazı şeylerin farklı olması gerekiyor. Aydın Bey'e katılıyorum. Sonuçta mesleki bir site. Ama gerçek isim ve gerçek resim zorunluluğu da olmadığı için bunun dışında bir şey diyemiyorum.

@Baran Ulutaş
katılıyorum bilgi paylaşımı olan yerlerde bilgi kirliliğide oluyor, bu durumu engellemek açısından bilgiyi temin ettiğimiz arkadaşın bilgileri (tecrübesi çalıştığı kuruluş vb) önem arz ediyor

@emin2

Kafasına esenin bir konu başlığı açması, herhangi bir kaynaktan kolaylıkla elde edilecek bilgiler için başlıklar açılması bence böyle hususlar daha önemli gibi. Ara butonu var ama kimse kullanmaya tenezzül etmiyor hazırcılığa çok alışkınız.

Aydın beyin isteğini bir müddet önce ciddi anlamda destekliyorduk ve sürekli teşvik ediyorduk. Yine arzumuz bu yönde fakat maalesef buradaki yorumlarından dolayı bazı meslektaşlarımız işlerinden oldular, bazılarının olmasına çok az kaldı. Bu nedenle esnetme durumunda kaldık. Ne kadar forum olsakta kimsenin işinden olması arzumuz değil. Anlayışsız davranan çok insan/firma hatta kurum var maalesef.

@Fatih Özcan
Bu dedikleriniz çok doğru. Bunlara söyleyecek bir sözü olamaz kimsenin. Ancak bu arkadaşlarımızın sayısı çok fazla değildir diye düşünüyorum. Yönetici olarak bu konuya katılıp bir açıklama yaptığınız için ayrıca teşekkür ederim. sağlıcakla kalın.

@Fatih Özcan

öncelikle ilgi ve alakanız için teşekkür ederiz fatih bey. bu duruma bir çözüm önerisi olarak değerlendireceğinizi düşünerek bir tavsiyede bulunmak istiyorum.
herhangi bir bilgi paylaşan arkadaşın bilgisinin doğruluğunu değerlendirebileceğimiz bir buton olsa ve bu güzel olarak değilde işte bu doğru veya hayır bu yanlış diye puanlayabilirsek ve bu doğru bilgi puanı şu anda sitede kullanılan diğer puandan ayrı olarak kişisel sayfamızda görünse ve aynı şekilde paylaşılan yanlış bilgi puanı da görünse herkesin istediği şekilde bir çözüm olabilir diye düşünüyorum.
tabi bir puanlama sistemi var fakat benim dediğim beğendiğimiz bilgi değilde doğruluğunu onayladığımız bilgi.
bu sistemde tecrübeli arkadaşların katılımı büyük önem arz etmektedir bunuda puan verenlerin istatistiklerini kullanabiliriz. örneğin a kişisi 8 doğru bilgi puan almış bu puanların yüzde 80ini 10yıllık tecrübeli arkadaşlar vermiş, a kişisi 5 yanlış bilgi puan almış bu yanlış bilgi puanın yüzde90 ının 10 yıldan az tecrübeli arkadaşlar vermiş gibi (geliştirilebilir)
çok uzattım ama anlatmak istediğim buydu artık tüm tarafların yararına sunulabilir mi, değerlendirmesi size kalmış bir şey :)

@Fatih Özcan

Çok haklısınız, kurum belirtip "özgürce" yazamayan olur. Çok daha serbest bir forum olsun AMA gereksiz yazı-cevap için çare ne olabilir de düşünülsün.....

@Mesut Güngör

Evet, bu karışık veya zordur belki ama uygulanabilse çok işe yarar.

ilk sayfada cevap veya kişinin puanı/beğenisi çoksa isteyen sadece bunlara bakar, isteyen-vakti olan ise hepsini okur...vb, vb bir sistem.

Herkesin fotoğrafının altına, aldığı tepki sayılarını içeren bir bar ekledim. Ne kadar fazla olumlu tepki aldıysa o iyi bir kullanıcıdır bence.

İşinizi görmezse daha farklı birşeyler düşünürüm.

@Fatih Özcan
Güzel bir fikir barın amacı kişinin bilgisini tartmak ile ilgiliyse beğeni ile değilde Mesut Bey'in dediği gibi bilgi içeriği üreten kişiye verilen olumlu olumsuz geri dönüş ile daha güzel olabilir diye düşünüyorum Fatih Bey. Ama tabii ki olabilir mi bilemiyorum :)

Arama tuşu sayfada çok daha görünür bir hale getirilip, foruma yeni katılanların veya seyrek yazanların, Bu tuş ile hızlı birçok bilgiye ulaşabileceği vurgulanabilir.

@AltugCaglar
Hoşunuza gitmeyen mesajları da beğeniyor musunuz? Ben beğenmiyorum :) dediğinizi mevcut sistemde değişiklik ile yaparım. Buton isimlerini değiştirerek ama iyice düşünmek lazım. Bu şekilde de iş görür gibi geliyor. Deneyip görelim biraz.

@emin2
Işaret parmağı koyacağım arama tuşunu gösteren :) bir bakayım nasıl görünür hale getiririz daha fazla ;)