• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ki̇myasallarin kaydi, değerlendi̇ri̇lmesi̇, i̇zni̇ ve kisitlanmasi hakkinda yönetmeli̇k hk. fi̇rmalara dağitilan yazi hk.

byznr

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
öğrenci
Merhaba ,
Otomotiv sektöründe çalışan firmama Belediye tarafından yazı dağıtılmış ,Bakanlık tarafından KKDİK Yönetmeliği kapsamında 31.12.2023 tarihine kadar EÇBS Kimyasal Kayıt sisteminden beyan yapılmazsa faaliyetin durdurulacağını söylemişler. Firmamda hammadde olarak plastik hammadde kullanılıyor sadece SAN,ABS ,Polikarbonat, polistiren vb. bunlar için kimyasal madde öncelik listesine baktım ve listede isimleri geçmiyor. Firmam bu konuda yükümlü mü ? Beyan için KDU uzmanı mı olması gerekiyor? EÇBS de beyan nasıl yapılır bilmiyorum .

Beyza hanım merhaba, bende otomotiv sektöründe çalışıyorum ve bende kkdik'ya girip girmediğimizi öğrenmeye çalışıyorum. Aklıma takılan şey bize herhangi bir yazı gelmedi siz hangi belediyeye bağlısınız?. Daha önce forumda okudum başkalarına da gelmiş. Bende il müdürlüğüne dilekçe yazdım görüş istedim. kkdik'ya girecek miyiz girmeyecekmiyiz diye. Dilekçeyi gönderdim hala ses seda yok. Vakit daralıyor şurada Aralığa ne kaldı ayrıca nasıl kayıt yapılacak nasıl beyan edilecek bende bilmiyorum. Bu konuda kimyasal değerlendirme uzmanları kayıt yapıcak heralde diye bir şey okudum. E o zaman bir danışmanlık firmasıyla mı çalışmak gerekir? filan aklıma takılan çok konu var. Bu konuda iletişim halinde olabilir miyiz?

Anonim (7f8d)Tabi ki ,öncelikle adınızı öğrenebilir miyim ? Benim danışmanlık yaptığım otomotiv firmam Silivri Belediyesine bağlı. Sadece Plastik hammaddeyi renklensin diye boya ile karıştırarak enjeksiyona veriyorlar. Üretim esnasında ekstra kimyasal olarak başka bir madde kullanılmıyor. Tiner ,yapıştırıcı vs kullanılıyor. EÇBS de KKS sistemine girdiğimizde firma bilgilerim modülünde KDU belge listesi bölümü var .Buraya KDU sözleşmesi vb. benzeri belgeler yüklenecek. Eğer firmanın KDU su yoksa bu bilgiler neye göre girilecek bunu bilmiyoruz.

Önceki cevapları görüntüle…
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
byznrİsmim Pınar bu arada memnun oldum. Kdu sözleşmesi filan girilecek demişsiniz ama belki kayıt yaparken kdu'su olanlar belge yükleyecektir olmayanları sistem direkt o belgeyi yüklemeden kabul edecek olabilir. Çünkü kdu ile çalışma zorunluluğu yok diyor herkes. Eğer öyleyse o kısım boş bırakılacak olabilir.Bence kayıt yaparken göreceğiz onu. Peki sizin danışmanlık yaptığınız otomotiv firması için kayıt yaptırmanız gerektiği kesinleşti mi? Bizde tam olarak otomotiv fabrikası değiliz otomotiv filtresi de üreten filtre fabrikasıyız aynı şekilde enjeksiyon var bizde de yapıştırıcı vs. var dediğiniz gibi çünkü.

byznrBeyza hanım öğrendiğime göre bu kaydı sadece KDU belgesi olanlar yapabiliyormuş ayrıca çevre danışmanlıktan çalışanlardan bazıları ile görüştüm onlarda aynı şekilde sadece KDU'ların kayıt yapabileceğini söyledi. Bizim de kesinleşmedi bu arada bakanlığa soracağız. Sizin belirlendiği zaman bana haber verirseniz çok sevinirim çünkü kimyasallar masasında bakanlık bu konuda bize danışmayın gibi bir cümle yazmış isterseniz bir okuyun oradan.

byznr
Merhaba,

Faaliyet durdurma gibi bir durum söz konusu değil. Yalnızca KKDİK kapsamında kimyasal veya eşya ithal edemez, ürettiyseniz piyasaya süremezsiniz. Kayıt yapıldıktan sonra gümrükten içeri sokmanıza/piyasaya sürmenize izin verilir.

KKDİK ile ilgili birçok farklı değişken var. Beyan Kimyasal Kayıt Sistemi (KKS) üzerinden yapılıyor. Ancak bilginiz yoksa, bir KDU ile çalışmanızı öneririm.

Çok karışık bi konu KKDİK, firma yılda 1 ton üzeri piyasaya kimyasal satıyorsa kayıt ettirmek zorunda kayıt ettirmezse satamayacak. Ayrıca tesisinizde 1 ton üzeri kimyasal kullanılıyorsa onuda alt kullanıcı olarak kayıt ettirmeniz gerekecek. Karışık bir konu danışmanla çalışmanız en doğrusu ayrıca kayıtı uzmanlar yapabiliyor sadece. İyi çalışmalar.

Anonim (7f8d)Oldukça zor bir beyan çünkü mevzuatı da çok zor. KDU ile çalışmayı tercih etmelisiniz, en azından bir süreliğine. Profesyonal hizmet alıp, işleri öğrendikten sonra yükümlüğü devralmak daha doğru bir hareket olur. 31.12.2023 tarihine pek bir şey kalmadı, bu kadar kısa sürede mevzuata ve bildirim sistemine hakim olmak pek mümkün değil.

merhabalar bize bir yazı gelmedi fakat benimde merak ettiğim bir konu bu.
Biz herhangi bir kimyasal üretmiyoruz sadece üretimde alaşımlama yapıyoruz ve de ofisler için alınan deterjan vb. maddeler var.
Bizimde bildirim yapmamız gerekir mi buna dahil miyiz?

KKDİK ile ilgili kayıt yükümlülüğü konusunda en net bilgiyi kimden alabiliriz arkadaşlar? İl müdürlüğüne görüş mü sormak gerekli? ya da kimyasallar yardım masasına mı yazmalıyız.