• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kendini geliştirmek hkk

aycasarica

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Dön<şüm osgb
Merhaba, Öncelikle herkese iyi haftalar. Sürdürülebilirlik alanında kendimi geliştirmek istiyorum. 1 senedir iş hayatından uzaktayım.( Doğum sebebiyle) Bundan sonra sürdürülebilirlik alanında uzmanlaşmak istiyorum ve iş başvurularımı bu alanda yapacağım. Neler yapmam gerekli, hangi eğitimleri almam lazım, eğitim gerekiyor mu vs? Rica etsem yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleme:
aycasaricaöncelikle hayırlı olsun.
yenilenebilir enerji projeleri, enerji verimliliği yatırımları veya karbon ayak izini azaltmak için tasarlanmış projeler yeşil yatırımlar konusunda eğitimleri takip etmenizi , alınacak sertifikaları bu kapsamda almanızı öneririm.
Kurumsal sürdürülebilirlik raporu
çalışmaları için uluslararası geçerliliğe sahip standartların belirlendiği 3 rehber vardır. İlki Küresel Raporlama Girişimi (GRI), ikincisi Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UNGC), üçüncüsü ve son olarak Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü (OECD) Standardı. bu kurumlar hazırlıyor.
tabi iyi araştırmak gereklidir.
başka arkadaşlarımda fikirlerini beyan edecektir.
Kolay gelsin

Çok teşekkür ederim. Doğumdan önce ıso 14001, ıso 45001 ve ıso 9001 belgelerini almıştım. Ancak eğitim online yapılmıştı ve hiç bişe öğrenemedim sayılır. O zamanda iş başvurularımı bu belgeleri isteyen firmalara göre yapıyordum ancak bir şey öğrenmediğimi fark edince bir konuda uzmanlaşıp ona göre ilerlemek istediğime karar verdim. Ve sertifika alacağım kurumları iyi seçmem gerekiyor sanırım.
Verdiğiniz bilgiler için tekrardan teşekkür ederim.
Kolaylıklar.

aycasaricaAyça hanım günaydın,

Hangi eğitimi seçerseniz seçin eğitimlerin bir sonraki aşaması akredite eğitimler olmasını öneririm. Tüm eğitimler size temel bilgi seviyesi ve farkındalığı verir fakat bu konuda çalışmıyorsanız maalesef aldığınız bilgiler havada kalır ve kendinizi öğrenmemiş hissedersiniz. ISO eğitimlerinde yaşadığınızda bu bence. Bu eğitimleri aldıktan sonra profesyonel iş hayatınca tecrübe edemezseniz aynısını yaşayabilirsiniz.

Bu durum bence online eğitimlerle ilgili değil. Keza özellikle Covid döneminden sonra tüm eğitimler neredeyse online olarak verilmeye başlandı. Bende birçok online eğitim alma fırsatı buldum fakat benim şansım profesyonel olarak öğrendiklerimi deneme şansı bulmam oldu. @Evrem Yeşil gayet güzel bir yönlendirme yapmış. Doğrudan bu organizasyonların verdiği eğitimler var yada bazı firmaları eğitim için akredite ediyorlar. Fakat taktir edersiniz ki rakamları oldukça da yüksek oluyor. Türkiye de de sürdürülebilirlik konularında uzmanlaşmış güzel firmalar var. Size önerim sürdürülebilirlik kalkınma araçlarını kategori edin kendi öncelik sıranıza göre ve her kalkınma aracı için eğitimler bulun. Eğitimleri daha spesifik konularda aldıkça eğitim detayıda o kadar artacaktır.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

@aycasarica Hanım merhaba.
ISO'nun seminer/eğitim sistemi programlarını takip etmenizi önerebilirim, ücretli/ücretsiz çok verimli eğitimleri oluyor.
Online olarak katılım sağlayabiliyorsunuz.