• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Katı (Çöp) atık ayrıştırma ve rehabilitasyon merkezi kurmak istiyorum?

Burak Kıymacı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Ağustos 2020
Şehir
Tekirdağ
Firma
Bk Dinamik Mühendislik Müteahhitlik Turizim Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi
Merhabalar efenim.
Ben katı atık ve rehabilitasyon merkezi kurmak istiyorum ama bir kaç sorum olucak.
Öncelikle cevap verdiğiniz ve yanıtladığınız çok teşekkür ederim. 🙏

1. Katı atık ayrıştırma ve rehabilitasyon merkezini sadece belediyeler mi kurabiliyor? ( Araştırıp baktığımda sadece belediyelerin tehsisleri karşıma çıkıyor)
2. Bu tesis ortalanma ne kadara mal olur? Ne kadar metre kare bir alanım olmalı?
3. Bu tesis kurulduğunda belediye ile nasıl sözleşmeler yapılır?
4. Bu tehsis ortalama yılık ne kadar getirisi olur?
5. Devletin bu ve benzeri projeler için teşvik VS. Yararlanabilirmiyim?
 
Burak Kıymacı
Sorularınızın tam karşılığı olmasa da şöyle yanıtlayayım.
Katı atıkları belediye topladığı ve kendi düzenli depolama sahasına götürdüğü için bu tesisler çöp sahaları içinde/girişinde kurulmakta. Belediyenin izni tahsisi olmadan da oralara tesis kurmak mümkün değil. Belediye ile sözleşme imzalayıp kurabilir, işletebilirsiniz.
Devletin bu konuda genellikle belediyelere teşviki oluyor ya da birleşmiş milletler hibe programları gibi programlardan destek alınabiliyor.

Bu linkteki raporu incelerseniz aradığınız sorulara yanıt bulabilirsiniz diye düşünüyorum.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Çok teşekkür ederim.
Aslında cevaplarımın çoğunu buldum.
Benim böyle bir hayalim var ve bunu bu tehsisleri olmayan bütün illerde yapmayı hedefliyorum. Malum dünya tabiri caizse ömrünü bitiriyoruz. Sürekli bir sömürgecilik söz konusu doğaya karşı, ben çok küçükte olsa bunun önüne geçmek istiyorum. Bu konudada pek bilgim yok ama çok araştırma yapıyorum. Sorum basit aslında ben bu hayalimi gerçekleştire bilirmiyim? 😇🙏
 
Bundan belki 20 yıl önce düzenli depolama sahaları yoktu ve popülerdi. Vahşi depolama çevreyi kirletiyordu. Bunun çözümü olarak önümüze düzenli depolama sahaları geldi ve kurtuluş olarak buna sarıldık. Şimdi artık bu da geride kalıyor yeni trend bu sahalara hiç atık götürmemek ya da atık geldiyse bile ayrıştırmak depolanacak miktarı azaltmak ya da sıfırlamak. Çoğu küçük nüfuslu illerde bu tesisler yok, bırakın düzenli depolama tesisi dahi yok. Dolayısıyla evet bu işte gelecek var. Ama işe girmeden önce iyice araştırın, benim burada handikap olarak gördüğüm konu belediye ile birlikte çalışacak olmanız. Belediyenin talepleri istekleri ve siyaset eksik olmayacaktır.
 
Üst