• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Karbon ayak i̇zi̇

A

Anonim (8fb4)

Arkadaşlar Merhabalar,
Karbon ayak izi hakkında merak ettiğim bir kaç husus var, yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. Karbon ayak izi eğitimlerinin amacı sadece bilgilendirme amaçlı mı? yani almış olduğumuz sertifika bize ne gibi fayda sağlıyor? Tüm sektörler karbon ayak izini hesaplamak zorunda değilim sanırım en azından şu an ki süreç için sadece 5 sektöre ( gübre, elektrik,alüminyum, demir çelik, çimento) zorunlu değil mi? Ben ambalaj geri dönüşüm tesisindeyim, neler yapabilirim şu anlık?

Anonim (8fb4)Öncelik olarak yazmış olduğunuz sektörler dahil olacak fakat veri setlerinin oluşturulması, karbon ayak izi hesaplaması kolay bir husus değildir. Şirketlerin geç kalınmışda olsa bana göre çevresel sektörler başta olmak üzere hesabını kitabını yapmış olması gerekmektedir. Yarın bir firmanız benden aldığınız atıgın toplanması işlenmesi aşamasında ne kadar emisyon açığa çıkarıyorsun veya ben atıgı sana verdim ve çevreye faydalı bir iş yaptım buna karşılık gelen emisyon değeri ne bana söyle dediğinde bunu hesaplamanız zaman alacaktır. Dolayı ile başlamakta fayda var :)

Murat ÇelebiEvet bende bu düşüncedeyim fakat malum Türkiye şartlarında zorunlu olmadıkça hiç bir şey yaptırmak mümkün olmuyor, hele ki söz konusu bütçe olunca :) Şu an sadece eğitimler alınıyor , faaliyete geçip karbon ayak izini hesaplattıran firma sayısı yok denilecek kadar az malesef, o yüzden İklim Kanununu beklemekten başka yapacak bir şeyimiz yok sanırım :)

Merhabalar, yakın zamanda eğitim planı var mıdır acaba. bilgisi olan var mı.

emine nur urlu yavuzoğluOnline düşünüyorsanız Lebib Yalkın var 21-22 Eylül'de:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Yüz yüze düşünüyorsanız İstanbul Sanayi odası var 14-15-16 Eylül'de:

Ben sanırım sanayi odası eğitimine katılacağım, yüz yüze daha verimli olur diye düşünüyorum. Eğitimi veren de Volkan Çağın TSE'de çalışıyordu daha önce.

Arkadaşlar merhaba, kurumsal karbon ayak izi hesaplandıktan ve doğrulattıktan sonra sınırda karbon uygulamasına geçiş nasıl oluyor? Karbon ayak izindeki verileri mi raporlayacağız SKDM için?

zeynep k.Kurumsal Karbon Ayak İzi hesabı ile sınırda karbon uygulaması aynı şeyler değildir. 18 Ağustosta yayınlanan SKDM için İlgili tüzüğü okumanızı tavsiye ederim. Kurumsal ayak izi hesabınızda kullanıdığınız verilerin bir çoğunu SKDM de kullanmayacaksınız ancak yol gösterici olabilir.