• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Karbon ayak i̇zi hesaplama

Gamzeee

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
YFT
Merhaba, firmamız çalışanlarına yapmak istediğimiz bir uygulama var. Bu uygulamada aylık olarak enerji, su ve/veya vb. tüketim alışkanlıklarını aylık olarak sormak istiyoruz. Bunun sonucunda da şirketimiz çalışanları ile birlikte tüketimlerimizi ölçümlemek istiyoruz. Burada sormamız gereken sorular neler olabilir, şirket ölçümlerine katkı sağlayacak sorular neler olabilir. Fikriniz var mıdır? Destekleriniz için teşekkürler

Gamze Hanım merhaba,

Aynı konu başlığı ve içerik ile neden 3 paylaşım yaptınız? Bir sorun olmuştur diye düşünüyorum.

Sorunuza gelecek olursam soracağınız sorulardan ne gibi çıkarım yapmak istiyorsunuz? Hedefiniz şirketinizin karbon emisyonunu hesaplamak mı? Tüketimleri ölçümlemekten kastınız tam olarak nedir yanı? Tesisinizin elektrik, su, doğalgaz, yakıt gibi tüketimleri zaten resmi olarak faturalanıyordur. Personelden alacağınız yanıtlar sizin hangi sorunuza ya da hedefinize ışık tutacak? Amacı tam belirtirseniz fikir verme konusunda daha çok yardımcı olabiliriz belki.

Merhaba Aslı Hanım,

evet site hata verdiği için 3 kere paylaşılmış sanıyorum ki.

Bu bir uygulama gibi olacak aslında ve uygulamada 6 aylık karbon ayak izi hesaplaması sonucunda telafi için bazı etkinlik fikirlerimiz var. Limit aşım gününe de atıf yapabiliriz.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
GamzeeeDoğru anladıysam eğer biraz daha farkındalık yaratmayı amaçlıyorsunuz. Ancak şunu söyleyebilirim ki kullanılan elektrik, su, yakıt çok absürt miktarlarda değil ise bir tesisin karbon emisyonunun ortalama %30 civarını karşılayacaktır. Kalan %70'lik dilim ise kullanılan hammaddeler, lojistik faaliyetleri, LCA gibi personel odaklı olmayan faaliyetlerden kaynaklanır.

Siz daha basit bir hesap olsun, maksat farkındalık diyorsanız eğer personel taşımacılıkları, su-elektrik-doğalgaz faturaları, yakıt faturaları hesaplamanıza yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Yani personellere soru yönelterek karbon emisyonu hesaplama metodunu daha öncesinde duymadım.