• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kapsamdışı firmalara hizmet vermek için açılacak firma nasıl olmalı

Merve Ö.

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
yok
Merhaba
İşe küçükten başlamak adına çevre danışmanlık firması kurmak istiyorum.bu firma tamamen küçük bir bütçe ile açılacağından şahıs firması olacak.ancak sahıs firması danışmanlık açamıyor sanırım lakin ben bu danışmanlıgı tamamen izin kapsamı dısında kalan firmalara vermek istesem tek başıma böyle bir iş kurup tek kişi çalışabilirmiyim? O zaman şahıs firması olabilir miyim

Danışmanlık hizmeti vermek için ek kapsamı fark etmeksizin "DANIŞMANLIK YETERLİLİK BELGESİ" almanız ve hizmet vereceğiniz firma ile sözleşme imzalamanız gerekiyor. Eskiden fazla takılmıyorlardı ancak şu an İl Müdürlükleri bu konu ile ilgili ceza bile yazmaya başladılar. Sizin de yiyeceğiniz ceza fazlasıyla tadınızı kaçırır. Ama ben bu işi yakalanmadan yapabilirim diyorsanız, yönetmelik Melih Bey'in dediği gibi açık. "Danışmanlık Hizmeti" verdiğinizi ispatlayamazlarsa ceza da yemezsiniz.

Sözleşme yapmayacaksın, hiç bir belgede adın ve imzan bulunmayacak. Muhasebeleri parayı farklı bir konu ile alakalı yatıracak. Yani uygulamada aslında sen yoksun :D Bu şekilde yürütebilirsen sıkıntı çekmezsin. Ama unutma firma sahipleri en ufak bir problemde seni öne atacaklardır kendilerini kurtarmak için. YAni öenmli soru sen firmalarına bu kadar güvenebilir misin ?