• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kapsam dışı firmalar için hazırlanması gereken belgeler

• Konuyu başlatan Anonim (822b)
  • Başlangıç tarihi
A

Anonim (822b)

Merhabalar, sorum sizlere amatörce gelebilir fakat meslekte yeniyim ve kafama bir konu takıldı.

Kapsam dışı firmalar için yönetmelik kapsamında hazırlamamız gereken belgeler kapsama dahil olan firmalar ile aynı mı?
Çevre Dosyalarında bulundurulması gereken belgelerde hangileri örtüşmüyor?

Daha önceden bu konuda başlık açıldıysa yönlendirirseniz sevinirim. Herkese iyi çalışmalar.

Anonim (822b)
Merhaba,

"Kapsam dışı" olarak belirtilen tesisler hangi yönetmeliğe göre nitelendirilmiş öncelikle bunu belirtmek gerekiyor. Örneğin; bir işletme Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği kapsamında yer almıyorsa danışmanlık hizmeti almak ya da bünyesinde çevre mühendisi bulundurmak zorunda değil. Buna rağmen diğer beyan ve bildirimler konusunda yükümlülükler devam ediyor.

Cevap için teşekkür ederim Cem Bey.

Yani bir tesis Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği kapsamına dahil değilse bu yönetmeliğe göre değerlendirilmemeli.

Kararını veremediğim nokta şu;
Elimde iki tesis var. Biri ÇİLY kapsamında diğerinin ise kapsam dışı karar yazısı var. Sadece ÇİLY kapsamındaki işletme için mi İç Tetkik Raporu düzenleme zorunluluğum var yoksa ikisine de hazırlamalı mıyım?

Mantıken sadece ÇİLY kapsamındaki için hazırlanmalı. Bir danışmana sordum ben hepsi için hazırlıyorum dedi. Zorunlu değilse neden hazırlıyor?

Anonim (822b)Çünkü 1 Kasım 2022 tarihinde yayımlanan yönetmeliğe göre; hizmet verdiğiniz her firma için aylık faaliyet raporu, iç tetkik raporu, eğitim gibi şeyleri düzenlemeniz gerekiyor. Kapsam Dışı ibaresi sizi sadece izin sürecinden muaf tutan bir durum. Çevresel yükümlülükleriniz ortadan kalkmış değil.