• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kapasite Raporu

R.Furkan

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Yok
Merhabalar meslektaşlarım,
Bugün yeni bir mezun olarak ilk işime başlamış bulunmaktayım, Geri Dönüşüm firmasında başladım fakat Kapasite Raporu Yenileme zamanına denk geldim ve bu konu hakkında pek bilgim yok. Nasıl bir yol izleyeceğim acaba yardımcı olabilir misiniz ? Danışman firmada ki arkadaşla görüştüğümde sadece Kapasite İstek Başvuru formunu çıkartıp sanayi odasına git dendi ama tam anlatıcı olmadı, bu konu hakkında yardımcı olabilecek biri var mı acaba, teşekkür ederim.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
R.FurkanÜstad Merhaba,

Öncelikle yeni işiniz hayırlı olsun. Bağlı bulunduğunuz ilin sanayi odası veya ticaret odası ile görüşün. İnternet sitelerinde kapasite raporu için istenilen evraklar bulunur. Şu bilgiyi hatırlatmakta fayda var; tesiste yer alan makine ve ekipmanlar ile başvuru formuna yazacağınız makine ve ekipmanlar birbirini tutması gerekir. Gelen ekipler makine ve ekipmanların var olup olmadığını kontrol ediyorlar. Ayrıca kapasite raporu için ücret ödenmesi gerekmektedir. İnternet sitesi ve arayacağınız kişi size yol gösterir.

Yeni işe başladığınız in Cem üstadın hazırlamış olduğu çalışmaya mutlaka incelemeniz de fayda var. Diğer meslektaşlarımız da çok güzel bişgi ve doküman paylaşıyor.
Çevre Mühendisi/Danışmanı Bir Tesiste Adım Adım Ne Yapar?

Tekrardan hayırlı olsun. Başarılar. 😊

R.FurkanTabii, öncelikle hayrlı olsun. Benden önce arkadaşlar gerekli şeyleri yazdıkları için ben başka bir şey eklemeyeceğim.
Eklemek istediğim konu, sanırım bizim mesleğin uygulanması ile ilgili, bilmiyorum değerli üstadlar konu hakkında ne derler. Kapasite raporu çıkarmak aslında bizim işmiz değil, Muhasebe biriminin yapması gereken bir konu. Sadece, muhasebe kapasite raporunu onaylamadan önce ileride bir başvuru esnasında veya denetimde çevre mevzuatına göre bir uyumsuzluk olmaması için kontrol etmemiz gerekir. Malesef, biz bunu talep ederken ee o zaman sen çıkar deniyor. Neyse, yeni işe başlamışşın seni de şimdi gaza getiriyor gibi olmayayım. İşin hayırlı olsun, öncelikle, gene eksik bir şey olursa sormak istediğin, bu platform üzerinden sana yardımcı olabilecek birileri çıkar.

R.FurkanÖğrenmiş olursunuz. Ben de ilk başladığım tat da kapasite raporu almıştım. Bir önceki kapasite raporunda belirlenen kapasitede değişiklik olursa, kapsamınız değişebilir!? (Tat-gdt de oluyo muydu tam hatırlamıyorum. Bilgisi olan arkadaşlar yorum yapacaktır.) Benim son ki kapasite raporu işimde başımdan böyle birşey geçmişti, ufak bir hatırlatma olsun.

Size sözüm yok umarım üstünüze alınmamışsınızdır. Maalesef işleyisi bu şekilde gördüğm için belirtmek istedim. Senin yaptığın işine ve davranışına ancak alkışlamak düşer bana. Sürç-i lisan etti isem affola (:

@Hüsamettin Selçuk Üstadt bir sorum olacak, danışman firmada ki arkadaşın attığı başvuru istek formunda firmamızda ki yıllık üretim kapasitesini eklemiş kendisi ama normalde başvuru istek formunda bu değerler kısmı yok sadece makine ve tesisat kısmı var. Yani üretim kapasitesi kısmı başvuru anında eklenecek mi acaba bilginiz var mı ?