• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kapasite artışı hk.

A

Anonim (b3f3)

Merhaba Arkadaşlar,

Bir firmamızda 1/3 oranında kapasite artışı yaşandı ve kapasite raporuna teşvik sebebiyle işletildi. Makinenin başta kullanıma alınacağı ancak daha sonrasında 2025 yılı içerisinde kullanımı planlanmadığı söylenmiştir. Hatta ait baca vb. hazır değildir. İl Uygunluk başvurusu yapılmış ve il Çevreye verilen yazı ile birlikte kullanım planlaması yapılmadığından başvuru iptali gerçekleşmiştir. firma hattı devreye aldığında tekrar başvuru yaptığımızda kapasite artışı 90 gün süresi geçtiği için herhangi ceza bedeli ödenir mi? konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

Ekipman değil de üretim kısmındaki artış 1/3 ü geçiyor mu ? Yani kapasite raporuna yansımış mı ? Yoksa üretim miktarında bir değişiklik yok mu?

Herhangi bir ceza ile karşılaşacağınızı sanmıyorum. Sonuçta sadece ekipman yatırımı yapılmış devreye alınmamış.

hakancihanDevreye alınmamış olsa bile kapasite raporunda 1/3 oranında artış görünüyor anladığım kadarı ile . Müdürlük sözlü değil ama yazılı beyanları esas alıyor her zaman. O yüzden tesis yetkilisi biz bu makineyi kullanmıyoruz dese bile kapasite raporunda işli olduğu için her an kullanılabilir mantığında düşünüldüğünden fikrimce süreci başlatmaları gerektiği. Tabi yine il müdürlüğnden ilgili kişilerle gidip yüz yüze durumu izah edip taahhüt şeklinde bir yazı verebilirler belki.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Ecrin.Size katılıyorum. Daha önce bu durumları tecrübe etmiş biri olarak direkt soruyu cevapladım. Ben olsam bir üst yazı ile teşvik sebebiyle ekipman yatırımı yapıldığını, devreye alınmadığını, alınacağı zaman gerekli izinler için başvuru yapılacağını taahhüt ederdim. Bunun için süreci hemen başlatmanın yararı yok diye düşünüyorum. Kaldı ki uygunluk için kontrole geldiklerinde hazır olmayan bir sisteme uygunluk vermeyeceklerdir.