• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

kamuda çevre görevlisi

nesly

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Kamu
merhaba,
kamuda çevre görevlisi bulundurma zorunluluğu sıfır atık yönetmeliği ile mi başlayacak?
teşekkürler

Merhaba ,

Sıfır Atık yönetmeliği hali hazırda 12 Temmuz 2019 da yürürlüğe girdi. Ancak sizin belirttiğiniz gibi bir zorunluluk yok.
Herhangi bir yönetmelikle de başlayacak diyemiyoruz maalesef.

Neye dayanarak paylaştığınızı öğrenebilir miyim ?

yönetmeliğin eklerinde gruplara ayrım yapılmış ve sistemlere geçiş tarihleri belirtilmiş.Mahalli idarelerin görev ve yetkileri kısmında da aşağıdaki gibi bir ibare var:

3) Sıfır atık yönetim sisteminin kurulması ve sistemin sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla EK-1 listede tanımlanan uygulama takviminde belirtilen, sisteme geçişlerin tamamlanması için verilen son tarihten önce;
a) 1. Grupta tanımlanan mahalli idarelerde çevre yönetim birimi kurulur.
b) 2. Grupta tanımlanan mahalli idarelerde en az 1 çevre görevlisi bulundurulur.
c) 3. Grupta tanımlanan mahalli idarelerde çevre görevlisi bulundurulur ve/veya çevre danışmanlık hizmeti alınır.

1577965072399.png

Listedeki gruplar yukarıda ki gibi.

Aslında Sıfır Atık dışında da atık yönetimi için hali hazırda çevre görevlisi veya belirtilen yönetim birimi gibi kriterlerin bulunduğu bölümler de Çevre görevlisi çalıştırılması gerekiyor.
Tabi ki bu gruplarda eksik olan kısımlar çevre görevlisi istihdam etmek zorunda.
Aslında dediğiniz doğru ancak çoğunda zaten çevre görevlisi bulunmakta:)

@Fatih Koçak evet bahsettiğim uygulama takvimi buydu.

Bunun dışında kamuda çevre görevlisi bulundurmanın yasal dayanağı nedir? Rica etsem yasal md paylaşır mısınız?