• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kamuda aynı anda çevre görevlisi ve tmgd olarak çalışmak.

• Konuyu başlatan Anonim (a87b)
  • Başlangıç tarihi
A

Anonim (a87b)

İyi Çalışmalar,belediye bünyesindeki şirkette çevre mühendisi olarak çalışıyorum.Belediye şirketinin petrol istasyonu var.Tmgd belgem mevcut İkisini de aynı anda yapabilir miyim ? teşekkürler. @Olgaç Sürmelihindi @Cem Yılmaz

Belediye bünyesindeki şirketten kasıt BİT ise BİT kapsamında çalışanlar işçi kapsamında değerlendirilir. Kamu kuruluşunda değilsiniz demektir. Kurumunuz mevzuatlar gereği özel hukuk kurallarına tabidir yani bir Kamu kurum ve kuruluşu kapsamına girmez. Bu neden önemli? Çünkü Kamu kurum ve kuruluşlarında görev alanlar için özel bir tanım var. Bu yönetmelik geçen sene geldi, eski mevzuat kaldırıldı. Devrim niteliğinde şeyler var.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Siz özel sektör şartlarına sahip olduğunuz için bence üstteki maddeye girmezsiniz. Peki üstteki maddeye girmediyseniz ne olur? Birincisi sizin sigortanız nereden yatacak? Yönetmelik açık. TMGD kendi iş koduna sahiptir. İkincisi Kasım ayında Çevre tarafında yeni yönetmelik yayınlandı. Yönetmeliğe göre firma ve işletmelerde başka bir işe atamanız elektronik sistemden yapılamaz. TMGD'nin de kendi elektronik sistemi var. O nasıl olacak. Firma: Çevre Danışmanlık, İşletme: Sizin de dahil olduğunuz gruptaki fabrika vs.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Buna göre siz TMGD'ye atanamazsınız, çünkü elektronik sistemler hadisesi var.

Kısacası Kamu Kurum ve Kuruluşunda (Kamu tüzel kişiliği olan Su ve Kanalizasyon İdareleri, Otobüs İdareleri dahil) çalışıyorsanız sorun yaşamazdınız. BİT olduğunuz için Çevre kapsamından kaybedersiniz diye düşünüyorum.

Saygılarımla.

@Serhat A. Serhat Bey merhaba, forumda bir konuya yaptığınız açıklama üzerine bilginiz olabileceğini düşündüğüm için size yazmak istedim. Çevre Mühendisliği bölümü mezunuyum ve Adalet Bakanlığı'na bağlı "Memur" kadrosunda çalışmaktayım. 657 sayılı Kanunda belirtildiği üzere "Memurların bu kanuna tabi kurumlar arasında, kurumların muvafakatı ile kazanılmış hak dereceleri üzerinden veya 68 nci maddedeki esaslar çerçevesinde derece yükselmesi suretiyle, bulundukları sınıftan veya öğrenim durumları itibariyle girebilecekleri sınıftan bir kadroya nakilleri mümkündür." Kurumlar arası geçiş için öncelikli olarak geçmek istediğimiz kuruma muvafakat için başvuru yapmamız gerekiyor. Kurumlar arası geçiş ile mesleğine geçiş yapabilir miyim? TMGD veya İSG belgesi ile kurumumda görev alabilir miyim bilginiz var mı acaba?

HakanBurakAKKAYAGeç gördüm.

Kurumlar Arası Geçişte aynı kadronun karşılığı olmalı. Memur kadronuzdan memur kadrosuna geçebilirsiniz. Genelde çakılı kadroları olan kurumlar (Belediyeler gibi) başka kurumlardan personeli bu yolla bir şekilde alır (Torpilli kimse gelebilir)

Sizin yapabileceğiniz şey Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına geçişi memur olarak yapıp daha sonra Unvan Değişikliği sınavlara girişi beklemenizdir. Ya da tekrar KPSS girebilirsiniz. TMGD veya İSG belgenizle kurumda görev alabilirsiniz. Kurum sizi memur olarak İSG olarak bildiğim kadarıyla atayabilir. TMGD durumu da cevapladım. Aynı anda pek mümkün gözükmemektedir.

Saygılarımla.