• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kali̇te kapsami

A

Anonim (e689)

Arkadaşlar merhaba,
ISO kapsamında dökümantasyon hazırlamak için herhangi bir kuruluştan eğitim almak şart mı? Eğitime katılım sağlamadan dökümanları kendimiz hazırlayamıyor muyuz?

Hazırlayabilirsiniz elbette. Sonra da döküman yönetim sistemine ekletebilirsiniz ama ISO denetiminde ilgili kurumun temsilcisi siz olamazsınız.

Ben de çalıştığım kurumda onlarca talimat, form vb. döküman hazırladım ISO 9001 ve ISO 14001 Yönetim Sistemleri kapsamında; fakat bir eğitimim ya da yetkinliğim yok. Şirketimi ben temsil etmiyorum. Hazırladığım evrakları sisteme şirketteki bu konuda eğitim almış kişi ekliyor. Elbette usüllere uygun mu diye kontrol yapıyor.

Ama sizin sormak istediğiniz şey bu mu bilemedim.

Merhaba, ISO kapsamında birçok dokumanı ben hazırlıyorum ve doküman kayıt vs ben yapıyorum. İç tetkikçi eğitimi aldım sadece. Onun dışında benden önceki arkadaş biraz anlatmıştı ve bende zamanla öğrenerek yaptım. Eğitim almak isterseniz çoğu eğitim standardı tanıtıyor, sektör bazlı anlatılmıyor. Standart der ki... diye başlayan cümleler.. Standart maddelerini anlayıp kendi işyerinize göre yorumlamanız gerek. Tek bir kritik nokta var; bazı maddelerde doküman hazırlama şartı var o dokümanları hazırlarsanız çok büyük ölçüde tamamlarsınız. Eksiklikler/revize olması gerekenler denetimlerde belirtiliyor zaten ve siz de o ölçüde güncellemeleri yaparsınız. Ancak konu üzerine hiç bir bilginiz ve size yol gösterecek biri de yoksa bahsettiğim temel bilgilendirme eğitimini almanızı tavsiye ederim.

@Adem Piştofoğlu
Evet öğrenmek istediğim kısımlardan biri buydu çok teşekkür ederim. Birde şöyle bir durum mevcut, çalıştığım yerde kalite kapsamında hiç bir şey yok, yöneticiler denetlenmeyi pek sevmediği için sıcak da bakmıyorlar. Ama ben hiç bir kuruluşa müracat etmeden dökümanları vs hazırda bulundurmak istiyorum. Sürekli revize ederek kendi içimde hem öğrenmek hemde ilerde belki yöneticiler ikna olur belki..