• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kağıt endüstrisi ve atıksuyu

cansukeles

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Kasım 2017
Firma
x
Kağıt endüstrisi atıksu giderim yöntemleri hakkında tez hazırlayacağım. Konu ile ilgili elinde örnek tezi ya da dökümanı olan varsa çok acil yardımlarınızı bekliyorum.
 
Bu sunum size fikir verebilir
 

Ekli dosyalar

  • Kağıt Endüstrisi.pptx
    1.2 MB · Görüntüleme: 60
@mcelebi merhaba. Sunum paylaşımınız için teşekkürler güzel bir paylaşım olmuş :) yalnız itiraz edeceğim bir nokta var. Ben kendim kağıt fabrikasında çalışıyorum. birinci elde bilgi yani :) geri kazanım işlemi için DAF kullanırız. Kağıt endüstrisinde DAF olarak Krofta sistemi kullanılır bu da kağıt prosesi içinde yer alır. Yani önce ince ve kaba elek yer almaz en önce krofta yer alır. (6. slayt) Diğer türlü sizin zaten elekleriniz tıkanacaktır ve geri kazanılacak malzeme eleklerde kalacaktır. Mevcut endüstrilerde yani günümüzde aktif çamur ve/veya anaerobik sistem kullanılır. Lagünler geride kalmıştır (bizde iki tane kullanılmayan lagün var hatta). Uzun havalandırmalı aktif çamur ve anaerobik kolon ile koi değeri 100-200 gibi değerlere düşebiliyor. (bizde henüz anaerobik yok aerobik de kurulumda)

Özetle standartlaşmış bir yöntem olarak işleyiş şöyle gidiyor (doğrudur yanlıştır tartışılır ama genelleme bu şekilde):

Krofta -> Kaba elek (mekanik ızgara) -> ince elek -> dengeleme havuzu -> Hızlı karıştırma -> yavaş karıştırma -> kimyasal çöktürme havuzu -> havalandırma havuzu -> biyolojik çöktürme havuzu

Kimyasal olarak PAC ve demir sülfat ya da direk PACs kullanılabiliyor. Anaerobikte ise kimyasal çöktürmeden sonra anaerobik kısım geliyor

buradan çıkan çamurlar için bir çamur yoğunlaştırma havuz veya tankı kullanılır oradan da dekantör ya da belt prese gider. Dekantörün kuru madde çıkışı biraz daha yüksektir ama tıkanma vs durumlarda bakımı zordur. Belt pres komple açık olduğu için daha rahat ve kolay bir işletme sağlar.
 
Üst