• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Jeneratör bakım faaliyeti kaynklı atık yağ hk.

İrem S.

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
..
Danışmanlığını yapmakta olduğum bir hastaneden jeneratör bakım faaliyeti kaynaklı atık yağ çıkışı gerçekleşmekte. PETDER'e söz konusu yağı göndermek istediğimde 200 litreden az olursa atık alımı gerçekleştirmeyeceklerini beyan ettiler. Hastane geneli yıllık 50 litreyi aşmayan atık çıkışımız olmakta, 200 litre olana kadar bekletme lüksümüz bulunmuyor. Bu konu hakkında nasıl bir yol izleyebilirim? Teşekkürler..

TAYSPED 200 lt olması gerektğini beyan etti. İstanbul'dayım.
Jeneratör bakımından kaynaklanan atık yağları bakımı yapan şahıslara veremiyoruz diye biliyorum, PETDER'e vermek için onca zaman bekletemem elim kolum bağlandı açıkçası.

@İrem Sivrikaya
Aslında bakım yapan yerlere ( onların aldığına dair resmi bir yazı alırsınız) verebilirsiniz. Ama çoğu alınan yağların ne olduğu meçhul. Sizin yaptığınız doğru bir davranış. Ben de olsam lisanslı firmaya veririm. Herşeyin bir çözümü vardır. Araştırır hallederiz.

@Olgaç Sürmelihindi
Yönetmelikte bunun yeri var mıdır? 2016 yılında il çevre müdürlüğünde staj yaparken EAYP denetimine çıktığımızda bu konuyu sorup, "çıkan atık atık üreticisinin sorumluluğundadır." beyanında bulunuyordu teknik personel. O zamandan aklımda kalmış atık üreticisinin sorumluluğunda olduğu.

@İrem Sivrikaya
Şöyle diyelim; atık üreticisi lisanslı firmaya atığını verdiği zaman o atık lisanslı firmanın prosesine girene kadar atık üreticisi de sorumlu taşıycı ve lisanslı firmada. Sadece tek sorumlu yoktur.

@Olgaç Sürmelihindi
Olgaç Bey, haklısınız ancak tamir yapan firmaya direkt olarak veremiyoruz diye biliyorum ben, bakımı üstlenen firmaya verip sorun yaşamayan arkadaşlarım var mıdır?

@İrem Sivrikaya
Şöyle düşünün, siz araçlarınızı diyelim ki ford servisinde yapıyorsunuz. Bu bakımların yapıldığına dair hem fatura istersiniz hem de resmi bir yazı. Bunlarda herhangi bir sıkıntı olmaz. Sonra sizin onlara hesap sorma yetkiniz var. Diyebilirsiniz; çıkan yağı ne yapıyorsunuz ya da hava filtrelerini diye. Bunda herhangi bir sıkıntı yok. Ben daha önceki çalıştığım yerlerde araç bakımları serrviste yapılırdı ve fatura vb evrakları tutardım.

Merhaba, PETDER web sitesinde anlatıldığı şekliyle atığınızın alınması için TKN numarası oluşturun bu sırada atığın çıkışta tartılacağını bildirin açıklama kısmına kendi cep telefonunuzu yazın sanırım sorun çıkmadan alırlar.