• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Izin lisans

@Sim
Gübre tesisi derken neyi kastettin, izin lisans yöentemeliğinde gübre var ama bahsedilen organik gübre değil. Tam açıklama yaparsan yardımcı olabilirim.
 
Organik gubredeb bahsediyorum tavuk gubresi. Izin lisan yönetmeliğinde ek 2 de hayvan dışkisi kurutma konulu tesisler kısmına giriyor fakat bazı tehlikesiz atıkların geri kazanimi tebliğinde 02 01 06 kodlu atığın tebliğ kapsamında olmayan tehlikesiz atıklar sınıfında yer almaktadır . Çevre izninden muafmidir acaba ?
 
Siz faaliyeti hangi ilde yapacaksanız, o müdürlüğün söylediğini yapacaksınız. Sonuçta onay mercii onlar
 
@bhb'nin de dediği gibi hangi il sınırları içerisinde iseniz, o ilin ilgili İl Müdürlüğü kararı önemlidir. Ancak; bağlı bulunduğunuz il müdürlüğünün kararının şaibeli olduğunu düşünüyor iseniz; emsal kararları alarak Bakanlığa müracaatta bulunabilirsiniz. Ancak onun öncesinde, emsal karar ekine ekleyerek bağlı olduğunuz il müdürlüğüne itirazda bulunun. Sonuçlanmaz ise Bakanlığa müracaatta bulunun. Belkide bağlı olduğunuz İl Müdürlüğü'nün kararı doğru iken, emsal karar yanlıştır. :)
 
@Sim

Çevre iznine tabi olup olmadığınızı Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği'ne göre belirlersiniz, Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanımı Tebliği'nde tesisinizin çevre İznine tabii olup olmamasına karar verebilecek bir kriter yok zaten. Dikkate almanız gereken yönetmeliktir. Ayrıca İl Müdürlüğüne yapacağınız projenin özetini bir dilekçe ekinde sunarak Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği kapsamında değerlendirilmesini talep etmeniz halinde durumunuz netleşecektir. Zaten Ek2 de yer aldığını biliyorsunuz, bana kalırsa tabii gibi duruyor tesisiniz ama dediğim gibi projeyi incelemeden karar vermek afaki olur.
 
Merhaba arkadaşlar ,bir Kuatz granül ve kuartz filler (toz) üretimi faaliyetinde olan bir firmam var ,ÇİLY yönetmeliğine göre ;

2.18 Üretim kapasitesi 200 ton/gün ve üzeri olan ve Maden Kanununun I.Grup a ve b, II.Grup (kireçtaşı dahil), IV.Grup, V.Grup’larında yer alan madenlerin ve cüruf ve molozların kırılması, öğütülmesi, elenmesi için kurulan tesisler

maddesinde yer alıyor ama toplam üretim kapasitesi 42.240 ton/yıl .Arıtma tesisi yapılınca suları organize sanayi arıtma tesisine gidecek.Firmamın kapsamdışı kalma ihtimali var mı yoksa kırma faaliyeti sonucu çöken toz sebebiyle Hava Emisyon Konulu Çevre İzni'ne dahil olur mu? Ya da bunun olup olmayacağını karar vermek için çökentoz ölçümü mü isterler .Hem merak ettiğim için hem firma yetkilisini doğru yönlendirebilmek için soruyorum.
 
@Burcuoztufekci 42.240 ton/yıl*yıl/300 gün= 140,8 ton/gün ediyor. Kapasite raporunuzda ne diyor? Ayrıca siz suyu toz bastırmada kullanacaksanız ve başka bir atıksu çıkışı oluşturan prosesiniz yoksa o su buharlaşır zaten. Evsel atıksu için, kanallizasyon mecrası yoksa, sızdırmaz fosseptikle işi çözersiniz.
 
Kuvarz yıkamadan kaynaklı sular ön arıtmaya iletilecek,evsel atıksular zaten kanalizasyona iletilecek,Organize sanayi zaten Kanal Bağlantı belgesi alınabilmesi için ön arıtma şartını koymuş.kapasite raporunda yazan 42.240 ton/yıl yani 140,8 ton/gün dediğiniz gibi.Yani bu sebeblerden kapsamdışı kalma ihtimali var mı diyorsunuz? @Alpino
 
Ön arıtma fiziksel mi sadece? Bir de siz ön arıtma çıkış suyu analizi yaptırdıktan sonra, OSB' nin sistemine deşarj edecekseniz OSB'den bununla ilgili belge/yazı vb alacaksınız. bunu da sunarsanız muaf olursunuz kuvvetle muhtemel.
 
Tabi Arıtma Projesi sunulduktan sonra Kanal Bağlantı Belgesi vericek Osb .Zaten Atıksu konulu Çevre İzninden o sebeble muaf .Hava Emisyon konulu Çevre İznine girer mi diye aslında merak ediyorum.
 
@Burcuoztufekci bu tip faaliyetler genelde kapasiteden girer hava emisyonu konulu çevre iznine. İl Müdürlüğü' nü çağırmazdan evvel sahada toz indirgeyici önlemlerinizi alın, muaf olursunuz.
 
Üst