• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Iso 50001 belgesi

A

Anonim (97de)

Herkese merhaba,

Çalıştığım fabrikada ihale süreçleri ve satış yapabilmemiz için bazı yurtdışı müşterilerimiz ISO 50001 belgesi talep etmektedir. ISO 50001 belgesi nasıl alınır? Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba, öncelikle standardı temin edin. Standard gerekliliklerini hem dokümantasyon olarak hem uygulama olarak tamamlayın. Daha sonra müşterilerinizinde kabul edebileceği bir akreditasyona sahip bağımsız bir belgelendirme firmasıyla anlaşın. Bu firma denetime gelecek ve standart şartlarına uygunsanız firmanızı belgelendirecektir.

Defne ŞafakŞöyle anlatayım. ISO standartları neyi nasıl yapacağınızı anlatmaz. Size ne olması yani gerekliliği bildirir bu gerekliliğe uymak için neler yapılacak sizin iç prosedürünüz olur.

Standardı açıp detaylı incelemedim bu nedenle afaki örnek veriyorum. Örneğin standart enerji kullanımınızın nerelerde yüksek olduğunu belirleyin diyor olabilir. Bunu nasıl yapacağınız size kalır. Kendi ekiplerinizi kullanabilirsiniz yada dış destek alabilirsiniz. Bunu yaparken hangi metotlar kullanılacak tamamen size kalmış olur.

Umarım anlatabilmişimdir.

Daha önce hiçbir ISO standardına çalışmadıysanız danışmanlık alarak daha hızlı halledebilirsiniz.

Daha önce ISO standardı uygulamasında çalışan personel istihdam ederek de yapabilirsiniz.

merhaba,

analitik/hesaplama tarafı çok olan bir standarttır.
bu bağlamda profesyonel kişiler ile çalışmak gerekmektedir. 9001 / 14001 / 45001 gibi çok keşfedilmiş bir standart değildir.
bu işe liderlik yapacak kişinin en azından yazdığım yönetim sistemlerinde tecrübeli olması anlama açısından biraz kolaylık sağlayacaktır