• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Iso 14083

Sevgi Ö.

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Boltas
Merhaba, firması için 14083 alan, aynı zamanda Glec hakkında bilgi sahibi olan var mıdır?

Forumumuzda Lojistik alanında çalışan bir Çevre Mühendisi olduğunu sanmam. Ben kargoculuk yaptım yıllar yıllar önce.

GLEC dediğiniz Global Logistics Emissions Council kuruluşunun kısaltımı. 14083 ISO ve DIN (Alman Standartları Enstitisü diyebiliriz) ortaklaşa koydukları bir standart. GLEC te bunun bir parçası. 14083 14064'ün Taşımacılık Emisyon versiyonu bir nevi. Yolcu ve Yük için geçerli.

Saygılarımla.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Sevgi Ö.14083 yeni uygulamaya konmus bir standart. Henuz turkiye'de bunu alan bir kurulus yok. Almaya hazirlanan var, hazirlik surecini tamamladiginda 2024 yili icerisinde dogrulama denetimine girecek. GLEC lojistik sektorunde emisyon hesabi icin kilavuz niteliginde bir standart. Sizin konuyla ilgili ihtiyaciniz nedir?

Özge GökmenMerhaba Özge Hanım, ben bir lojistik firmasında çalışıyorum ve müşteri özelinde karbon ayak izi hesaplaması yapıyoruz. Glec'i duyduk ve buna göre nasıl yapılıyor akredite mi olmak gerekiyor vs gibi birçok sorumuz var, anladığım kadarıyla sektörde çok fazla bu konuya hakim insan da yok çok yeni olmasından da kaynaklı sanırım. Siz yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.