• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Iso 14001'in çevre mühendisi veya çevre görevlisi ile ilişkisi var mı?

A

Anonim (75b6)

Iso 14001 olan fabrikalarda sadece çevre mühendisi olması zorunluluğu mu var? Yani 14001 belgesi olan fabrikalar çevre mühendisliği mezunu bulundurmak zorunda ama çevre görevlisi belgesi olan başka meslek gruplarını bulunduramaz mı mı? Böyle bir ayrım mı var? saçma ama aklımı karıştıranlar oldu.

Hayır sapla samanı karıştırmak olur o. ISO 14001 belgesi almak için çevre mühendisi olma zorunluluğu yok. Dolayısıyla birden fazla kişi görevlendirilebileceği gibi Çevre mühendisi var ise tüm işler çevre mühendisine de verilebilir.

Şuanki müdürüm 14001 belgesi olmasa sen de burada olmazdın gibi bir laf etti de. Ben de bakanlık gerekliliği diye kendimi savunmaya çalıştım ancak olmadı. Aklımı karıştırdı kendisi tabi. Teşekkürler cevabınız için

''14001 olmasa mühendise gerek kalmazdı verirdik bir çevre görevlisine işleri olurdu biterdi'' dedi de 😃

Merhaba,

Yorumlara katılmakla beraber, sizin çevre mühendisi olmanız özellikle mevzuatlar ve saha için bir avantaj oluşturur.
Belki müdürünüz yazılan gibi karıştırdığından veya bilgisizlikten elemanın kaynağını ISO 14001 sertifikasına bağlayarak üst yönetimden zamanında onay almış olabilir:)
benim burada bir görüşüm daha var. tecrübeli çevre mühendisi olup isg uzmanlığı olan birisinin her firmada istihdam edilmesi hem bu yönetim sistemleri hem de sürdürülebilirlik konularına liderlik yapabilecek ideal kişi firma içinde olmuş olur.