• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Iso 14001 denetimi

mehmetilter

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
yok
Merhabalar, danışmanlık sektöründe yeniyim ve yeni işimle birlikte tarafıma verilen yeni bir firmanın bu hafta içinde bir ISO 14001 denetimi olacak. İlk defa böyle bir denetime gireceğimden ve henüz aylık ziyaretini bile yapmadığım bir firma olduğundan ötürü tedirginim. Çevre dosyasında bir eksik yok gibi. Bunun haricinde nelere dikkat etmeliyim? denetimde ne sorulabilir? şimdiden teşekkürler

Merhabalar bende yeni denetim geçirdim ve bana söylenen; fabrikamızda çalışan tüm kişilerin görev tanımlarında çevre ile ilgili ibare bulunmalı 'çevreyi korumak sıfır atık projesine destek olmak gibi' yasal şartlar çizelgesi olmalı, çevre boyutları değerlendirmeli, risk ve fırsatları belirlemelisiniz her prosedür ve politikalarınızı yıllık olarak yapılan yönetimi gözden geçirme toplantınızda bahsetmelisiniz ayrıca acil durum eylem planı hazırlayarak buna ithafen iletişim prosedürü oluşturup şirket içi ve şirket dışı kim kiminle nasıl iletişime geçiyor belirtmelisiniz. tüketimlerinizden de bir analizin bulunması gerekmekte 2023 su tüketimi şu kadar 2024 şu kadar % şu kadar azaltım mevcut gibi umarım güzel bir denetim geçirirsiniz

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
PNARçok teşekkür ederim 🙏🏻 çok açıklayıcı oldu gerçekten. acaba hangi firmaydı sizi denetleyen? bu arada bizimki belgelendirme değil, ara denetim. yani zaten belge mevcut. (ancak nasıl oluyorsa bu dediklerinizin bazıları firmada bulunmuyor) bu durumda nispeten daha rahat bir denetim geçireceğimiz söylenebilir mi sizce?

Merhaba ÇYS olarak ayrı sistem kurulması şart değil KYS alt süreci olarak da gösterilebilir fakat hiç doküman yoksa bu normal bir durum değil, belgelendirme denetimi aşamasında bu dediğiniz eksiklere ara denetimde bakılacaktır gibi bir yorum yapılmış olabilir. Yalnızca Çevre Klasörü yeterli olmaz en azından 14001 kapsamında gerekli ana dokümanlar olmalı ve eğer KYS alt süreci olarak ilerletilecekse KYS dokümanlarının çoğu ortak içlerinde çevresel konularda eklemeler yapılırsa işiniz kolaylaşır. Biz de yeni belgelendirme denetimine girdik TUVNORD tarafından yapıldı. Dediğim şekilde alt süreç olarak ilerlettik, majör uygunsuzluk da verilmedi potansiyel iyileştirme altında majör olabilecek uygunsuzluklardan bahsedildi seneye onlara özellikle bakılacak. Size tavsiyem geçen yıl girilen belgelendirme denetimi kim ile yapıldıysa onunla bir görüşün ya da denetim notlarına ulaşabiliyorsanız da sizin için çok iyi olur, eksikleri görmüş olursunuz.