• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Iso 14001-9001

Dilan Eda Turan

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
GüROK TURİZM A.Ş.
Merhaba ISO 9001 denetiminde 14001 nasıl ele alınıyor, denetime giren varsa konuyla alakalı bilgi paylaşabilir mi ?

Merhaba, ISO 9001 denetimlerine ISO 14001 dahil edilmez eğer entegre bir yönetim sisteminiz yoksa ve denetim bu şekilde planlanmadıysa. Böyle bir talep gelirse denetçiden ISO 14001 in kapsam içerisinde olmadığını belirtmeniz yeterli olur.

2024 düzenlemesinde iklim değişikliği dahil edildi standartlara, bu belki bir karmaşa oluşturabilir ama bunda da iklim değişikliğinin kalite yönünden soruşturulması gerekir yine de.

Merhaba, 2024 yılı kasım ayında firmamıza entegre denetim gerçekleştirildi (ISO 9001,ISO 14001, ISO 45001).Kaliteli bir firma ile çalışmaktayız. İyi ve sıkı bir denetimden geçtik. ISO 14001 İle ilgili (kendi firmam açısından nelere bakıldı onları yazıyorum) firma çevre politikası ,çevre izni, çevre eğitimleri, emisyon ölçüm raporu, çevreyi kirletmemek ile ilgili önlemler, çevresel hedefler ( elektrik, su tüketimi takibi vb. azaltıcı faaliyetler ve hedefler ) vb. detaylı her şeye sorguladılar ve baktılar.