• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

işçi çalıştırma

Hatice arpacı

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Can atık geri dönüşüm
arkadaşlar merhaba
malum ülkemizin şartları işsiz çok suriyeli kardeşlerimiz var çalışma isteği ile gelen çok oluyor
çalıştırabiliyormuyuz acaba bu arkadaşları çalıştırmak istesek ne gibi şartları var
sıkıntı çıkarmı

@Serkan Çiçekay aynen ,bir de gelip kendi memleketindeymiş gibi rahat ve hoş olmayan şekilde davrananları gördükçe daha da sinir oluyorum.(Doğu'da olanlar bu dediğimi daha iyi anlayacaktır, malum daha açık konuşamıyorum burda)

Bende sizinle aynı fikirdeyim tabiki arkadaşlar herzaman benim için kendi vatandaşlarım daha öncelikli ama gelin görünki maaş kısmına gelince onları tercih ediyorlar iş veren ben olamayınca birşey yapamıyorum dolayısıyla.

Evet arkadaşlar dediğiniz gibi devletimiz gerekli desteği fazlasıyla veriyor.. ama bazı işverenler kar etmek amaclı sigorta masrafından kurtulmak, az para ile çok iş yaptırmak amaçlı iş veriyor.. bunun önüne nasıl geçilir bilmiyorum. ama şu var sigortasız işçi çalıştırmak yasak olduğu için çalışma bakanlığına gerekli şikayetler yapılırsa denetim ve cezai işlem uygulanabilir diye düşünüyorum.

şöyle bir baktığımızda suriyeli ailelere gelen para normal bir mühendisin maaşını ikiye katlıyor. yeni mezum maaşını üçe katlıyor. Burada gelip keyif yapacaklarına gidip ülkelerini kurtarsınlar. Çalışkan üretken olsalar ülkeleri bu halde olmazdı zaten. Daha hala bir de vatandaşlık alıp yerleşmeye, burayı da suriyeye benzetmeye çalışıyorlar.

gün gelecek onlara yaptığımız bu iyilikler başımıza patlayacak arkadaşlar ülkelerini biz kurtarıyoruz onlar burda çalışıp ülkeleri için planlar yapmaktalar ülkeleri temizlenip yerleşmeye başladıklarında bize söyleyecekleri şey şu olacak' tamam gidin artık ülkemizden ' biz ise acıyıp ekmek veriyoruz.
tamamen saf duygularla yaklaşıyoruz ama yine de şikayet etme konusuna gelşnce yine vicdanımız devreye giriyor.