Birşeylerin bir an önce olması ile ilgili hayatta, çevre kanunlarında, iş kazalarında örnekleri var çıkarım yapabilirsiniz.
Tecrübeli bir C sınıfı ya da İSG Teknikerini tecrübesiz bir B ya da A sınıfına tercih ederim kendime atanacak ve suçlanacak birini aramıyorsam.
Yazılanlardan da anlayacağınız gibi yüksek lisans bilgi tecrübe katmaz size maalesef tamamen ticari bir durumda İSG konusunda özellikle. Eğer yüksek lisans düşüyorsanız yüksek lisans + doktora programları var 3 yılda A sınıfı oluyorsunuz. Çalışırken de yapabilirsiniz
Tavsiye etmiyorum tabi ki.
İnsana değer veren ya da uluslararası bağlantılarından dolayı değer vermek zorunda kalan firmalar belgeye değil personele yatırım yapıyorlar. Ben C belgemin atamasını her zaman yapmadım, Koordinatör oldum gerekli zamanlarda atamadan çıktım ofisten bile, başka arkadaşı koydum
Bu süreçte başka ilave sertifikalar aldım, uluslararası belgeler mevcut, yabancı dil vazgeçilmez nokta. Bunları sağladıktan sonra kendi biriminizde A'lar B'ler C'ler olur siz yönetici olabilirsiniz. Bunun için İSG yerine Endüstri Mühendisliği, Çalışma Ekonomisi, Hukuk filan deneyin yüksek lisans yapmak istiyorsanız bence.
Türkiye'nin şartları şahsım adına beni çok üzüyor, benim de iş güvencem de yok İSG güvencemiz de birçok parametrelere bağlı bir şekilde çok şükür direniyoruz, çalışıyoruz. Tabi sadece maaş odaklı yapılabilir bir sürü meslek ama İSG bunun için tehlikeli. Severek yapmayacaksanız maaş, sertifika, iş garantisi vs. var sanmayın. İlk topa giden uzmanlardan da olabilirsiniz. Zaten tüm yasalar işverenleri koruyor, işçiyi değil. Siz de kendinizi yeterince koruyamazsanız gerek iş yeri gerek yaptığınız iş gereği sıkıntıya düşebilirsiniz.