• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Intertek denetleme hk.

Aslı Can Tathan

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Çevre Mühendisi
Merhaba, önümüzdeki ay Intertek tarafından tedarikçi denetlemesine gireceğiz. Ben işe başlamadan önce, Nisan ayında TSE denetlemesi geçirilmiş. Birçok prosedür, evrak güncel haliyle. Ancak yine de benim denetim öncesinde nelere dikkat etmem, neleri gözden geçirmem gerekli? İlk defa bir denetime gireceğim için bilgim oldukça az.

Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Rutin programınıza devam edin derim. Ayrıca TSE denetlemesinde belirlenen uygunsuzluklar varsa bunları gözden geçirin ve aksiyon planlarınızı hazırlayın.

Firmanız sertifikayı aldıysa zaten uygun bir yönetim sistemi vardır diye düşünüyorum. Bu nedenle özel bir çaba harcamazdım ben olsam, sadece sürekli güncellenen kayıtların güncelliğinden emin olurdum.

Aslı Can TathanMerhaba ,
Sanırım ISO 14001 Denetimine gireceksiniz. Ben de kendi işletmem de INTERTEK firması tarafından her sene denetime giriyorum. Kısacası standardın istediği her maddeyi sağlamanız gerekiyor. Özellikle 4 , 6 ve 9. cu maddelerinin dokümantasyon kısımlarını eksiksiz olmasını tavsiye ederim. Kaliteli bir belgelendirme firması olduğu için denetimlerin de hassas davranıyor.
Takıldığınız doküman olur ise yardımcı olabilirim.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
ufukcomezYok hayır, ISO 14001 denetlemesi benden önce yapılmış ve sertifikası da alınmış. Bu yapılacak denetleme bizim tedarikçisi olduğumuz bir kurumun Intertek ile yaptığı bir denetim. Ben de Fatih Bey'in dediği gibi rutinde devam etmemin uygun olacağını düşünüyorum ancak dediğim gibi ilk defa bir denetlemeye gireceğimden tecrübesizim.

Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim, takıldığım noktalarda iletişime geçeceğim :)

Aslı Can Tathan
Merhaba,

Öncelikle tedarikçi ya da intertek görüşmeniz lazım. Marka ya da intertek size denetimde talep ettiği bilgi ve belgeleri iletmeli. Dokümantasyon olarak sıkıntı yoksa geriye saha düzeni kalıyor. Atık sahanız, arıtma tesisiniz, tesis genelindeki atık toplama kutuları, revir, bakımhane gibi alanlara bakarlar bol bol. Bu tür denetimlere girdikçe tecrübe kazanırsınız, çok da faydalı olur mesleğin başlarında.

Merhaba
Çevre denetlemesi mi sosyal uygunluk denetlemesi mi? Müşteri denetimleri genelde ikisi içinde yapıyorlar ama siz yinede bilgi alın. Çevre denetlemesi için emisyon, imisyon, atıksu raporlarınızı kontrol edin ve hazırlayın. Diğer arkadaşların da dediği gibi evrakların güncel hallerini ayarlayın vb.