• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İlk İş Tecrübesi

Ecmyandir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Eylül 2018
Firma
Çevre danışmanlık
Arkadaşlar merhaba,
Ben ilk iş tecrübesi olarak daha yeni danışmanlık firmasında işe başladım. bir - iki ay oldu başlayalı. Burda nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Firmalara ilk gidildğinde bakılması gereken fiziki şartlar nelerdir ? Ecbs sistemine tesis kaydı yapıldıktan sonra firma için hangi şifreler alınmalı Ambalaj beyanları her firma için geçerli mi ? Atıksu oluşan firmalara ne yapmak lazım ? Şimdiden Teşekkürler ...
 
Bu sorunuzun yanıtı forumda defalarca verilmiştir ama adettendir yazalım:

- Bolca yönetmelik okuyun: çevre izin-lisans yönetmeliği, çevre görevlisi yönetmeliği, çed yönetmeliği, atık yönetim yönetmeliği, Sanayi kaynaklı hava kirliliği kontrolü yönetmeliği, su kirliliği kontrolü yönetmeliği, bazı tehlikesiz atıkların kontrolü tebliği iyi başlangıçtır.
- Bakanlığın sayfasında güzel dökümanlar var onları inceleyin.
- Bir tesise girdiğinizde başından sonuna bir gezin, elinizle kabataslak vaziyet planı ve iş akım şeması oluşturun.
- Siz danışmansınız ve her şeyi bilmek zorunda değilsiniz ama karşınızdaki kişinin sorularına yanıt vermek ve problemlerini çözmek zorundasınız. Karşınızdaki kişi size soru sorduğunda sizin en az kendisi kadar bilgi sahibi olduğunuzu tahmin ederek soruyor ama sizin yanıt vermek için veriye ihtiyacınız var. 5N1K burada devreye girer. Soru sorun, veri isteyin, bilmiyorsanız da bilmiyorum diyin (ama araştırıp öğrenin).
- Ecbs kaydından sonra şifre almıyorsunuz o eski sisteme ait bir durum
- Ambalaj ve diğer bildirimler firmanın iş akım şemasını çıkarınca kendiliğinden gelecektir.

Son söz rahat olun, kendinize güvenin, soğukkanlı olun. Problem çözün, diplomanızın hakkını verin :)
 
@Ecmyandir

Genel olarak ilgileneceğiniz yönetmelikleri şu mesajımda bulabilirsiniz: Çevre Danışmanlık Firması

EÇBS'de tesis sizi yetkili olarak atadıysa, almanız gereken şifre (varsa) Atık Ambalaj sistemi ve (varsa) Çevko sistemi (
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
) şifreleridir. Atık Ambalaj Beyanlarını firmanızın yapıp yapmadığını şöyle anlayabilirsiniz; piyasaya sunduğunuz üründe ambalaj kullanıyor musunuz? Eğer kendi unvanınız olan bir ambalaj ile satıyorsanız, Piyasaya Süren EK-5 bildirimi yapıyorsunuz. Eğer taşeron gibi çalışıp, başkasının unvanı olan ambalaj ile satış yapıyorsanız EK - 6 Tedarikçi bildirimi yapıyorsunuz. Ambalaj üretiyorsanız ise EK-4 Üretici bildirimi yapıyorsunuz.

Atıksu oluşan firmalara ne yapmak lazım derken, arıtma tesisi varsa ayrı işlem, kanala bağlıysa ayrı işlem, fosseptikte birikiyorsa ayrı işlem yapmanız gerekiyor. 84 Kişi ve üzeri tesisler kanala bağlı değilse arıtma tesisi bulundurma şartı var. Fosseptikte birikiyorsa, vidanjör çekimi ile ilgili kanıt bulundurmanız yetiyor. Kanala bağlı ise, zaten kanal bağlantı yazınız vardır. Yani var oğlu var durumu mevcut. Size ne lazımsa, ilk yolladığım linkteki yönetmeliklere bakmanızı öneririm.
 
İzlemen gereken yolu hemen söyleyim:
1. Kpss çalışmaya başla. 2020 kpss için kursa yazıl.
2. Yabancı dilin yoksa kursa yazıl. Varsa da yine yazıl üst kurdan başla. Mümkünse sertifika al. Hatta ikinci dil öğren.
3. İSG uzmanlık belgesini al.
4. Büyük firmalara başvuru yap.
Özellikle hem çevre müh. hemde isg uzmanı olarak (iyi derece ingilizce şartıyla) yüksek maaşla karizmatik bir işte çalışma imkanı var. Sürekli ilanları çıkar bunların.
Çevre danışmanlığından bir fayda göremezsin sonra söylemediler deme sakın.
 
@Melih Coşar
Çok teşekkürler ?

@Cem Yılmaz
Teşekkür ederim

@Garibanmühendiz ? teşekkür ederim
 
@Ecmyandir
Kpss'ye hazırlan belediyeye gir hayatın kurtulur diyenler. Belediyenin çok mu rahat olduğunu düşünüyorsunuz. Bir mühendis kesinlikle özel sektörün ne olduğunu tatmalı. Bana soracak olursanız özel sektörde daha çok gelişim sağlarsınız. İngilizce öğren, yüksek lisans yapın. Kendini geliştirme sağlayacağın iş kollarına yönelmelisin.
 
@Olgaç Sürmelihindi
Aynen Olgaç bey bende burda önce işi biraz öğreneyim sonra kendimi geliştirme yoluna girecm inşallah. Yüksek yapmayı öneriyorsunuz yani?
 
@Ecmyandir
Yüksek lisans tabi ki yapın. Çevre müh veya inşaat mühendisliğinde yapmanızı öneririm. Ama inşat mühendisliğinde hidrolik bölümü olabilir. Bizim mesleğe çok yakın ve bilginize bilgi katıyorsunuz.
 
Üst