• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İlk iş tecrübesi / Geçici Faaliyet Belgesi vb.

İSMAİL SARI

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Ocak 2016
Şehir
Eskişehir
Firma
.
Merhaba sevgili meslektaşlarım.
Dün Tehlikesiz atık toplama tesisinde göreve başladım. İlk iş tecrübem olduğundan dolayı şuanda neler yapmam gerekiyor hiçbir fikrim yok yardımcı olabilecek var mı ? Tesisin GFB si bitmiş.
Çevre Yeterlilik belgem ve e-imzam mevcut onun dışında csb de hiçbir şey yapmadım. Neler yapmam gerekiyor tesisi üzerime almam mı gerekiyor ?
 
darkzebaniÜstadım Merhaba,

Öncelikle hayırlı olsun. Tesisin mutlaka çevre dosyası vardır ve çevre dosyasını inceleyin ve gerekirse düzenleme yapın. Atık üreticisinden almış olduğu atıkları ve lisanslı firmalara gönderilen atıklar için kütle denge sistemine beyan yapılması gerekir. Bu beyanların yapılıp yapılmadığına dikkat edin. Bakanlık " Atık Ön İşlem ve Geri Kazanım Tesislerinin Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik" yayımladı. Bu yönetmeliğe göre tehlikesiz atık toplama ayırma belgesine sahip firmalar lisans almak zorundadır ( Belge süresi bitimine kadar mevcut işlemleri yürütebilirler). Eğer lisansınız varsa ve danışmanlık yardımı alınmıyorsa tesisi sistem üzerinden kendinizi tanımlamanız gerekir. Tanımlama işlemleri sonrası lisans belgesine başvuru sürecinizi yapabilirsiniz. Ayrıca kapasite raporu ve benzeri belgelerin geçerlilik süresini takip etmeniz gerekir. Başlıca aşağıda yer alan yönetmelikleri okumanızı tavsiye ederim;

- Atık Yönetimi Yönetmeliği
- Atık Ön İşlem ve Geri Kazanım Tesislerinin Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik
-Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği
- Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği
- Sıfır Atık Yönetmeliği
- Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği
- Atık Yağların Yönetimi Yönetmeliği

Cem üstadın hazırlamış olduğu çalışmaya mutlaka bakmanızda fayda var.

Çevre Mühendisi/Danışmanı Bir Tesiste Adım Adım Ne Yapar?

Şimdilik bu kadar. Kolay gelsin. 😊
 
Önceki cevapları görüntüle…
merhaba ben yeni mezun bir cevre mühendisiyim poliüretan cizme uretim firmasında calismaktayim firmamız tasinma asamasinda ve cevre izin isleri vs icin ecbs sisteminde firma kaydi olusturmam gerekiyor sahis olarak sistemde kaydim var kurum tanimini nerden ve hangi asamalarla yapabilirim yardımcı olursaniz sevinirim
 
evet aslina bakarsaniz ben mi seçeceğim firmayi yoksa firma beni yetkili mi gostericek ben onaylayacagim onu anlamaya calisiyorum firmamiz ltd idi a.s oldu onun tanimi yapildi ancak diger aşamaları bilmiyorum ne yapmaliyim diye
 
aysenrskrglİsterseniz en baştan sırasıyla gidelim;
1-) Firmanın eçbs'de kaydı yoksa şirket yetkilisi tarafından kayıt oluşturulması gerekir.
2-) Eğer firmanın eçbs'de kaydı varsa şirket yetkilisi kendi sisteminden girerek sizi tesis yetkilisi olarak atayacak ve daha sonra siz kendi sisteminizden girerek onaylama yapacaksınız.
3-) Daha sonra da yeni unvana göre kapasite raporu, çed görüşü ve çevre izin/lisans belgelerini güncelleyeceksiniz.
 
oncelikle aciklamalariniz icin tesekkur ederim ancak sorularim tecrubesizligimden kaynakli bitmiyor firmamiz daha once ced kapsam disi raporu almis bulunmakta suanda firma tasiniyor ve taşınmakta olduğumuz arazi sanayi bölgesinde bulunuyor imar planinda bu sekilde yapmam gerekenleri de aşama asama anlatabilir misiniz cok minnettar olurum
 
aysenrskrglMevcut yeni arazi çed kapsamdışı yazısı alarak tekrardan belge başvuruları yapmanız gerekmektedir(Daha önce firma tarafından yeni arazi için çed kapsamdışı yazısı alınmadıysa). Kısacası siz ne kadar yeniyseniz firmada yeni bir firma gibi yeni adrese belge, lisans alma işlemleri yapılacaktır. Yapacağınız işlemler @Olgaç Sürmelihindi üstadın sıraladığı gibi yapılacak.
 
aysenrskrglÇevre ile ilgili gerekli olan belgeleri yeniden çıkarmanız daha iyi olacaktır. Bu sayede bütün işlemleri en baştan öğrenmiş olursunuz. Öncelikli olarak;

1-Firmanızı yeni unvana göre eçbs kaydı oluşturun.

2- Sistem üzerinden tesisi kendi üstünüze tanımlayın.

3-Kapasite raporu, ÇED Görüşünü, ticaret sicil gazetesi, kanal bağlantı izin belgesini ve diğer belgeleri yeni unvana göre başvuru yapın.

4- Kendinize ait çevre dosyası oluşturun ve çevre ile ilgili belgeleri bu dosyada muhafaza edin.

5- Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği, ÇED Yönetmeliği, Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği, Atık Yönetimi Yönetmeliği, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği ve Sıfır Atık Yönetmeliğini okuyun ve irdeleyin. Bu yönetmelikler mesleğimizin temel yönetmelikleridir.
 
Üst