• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İkinci üniversite hakkında

gizemaydın

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
yok
Merhaba arkadaşlar
Ben İstanbul Teknik Üniversitesi çevre mühendisliği bölümü öğrencisiyim . Bu sene ikinci bir üniversite okumak için tekrar sınava girdim. Fakat bu bölümler ileride bana yararlı olur mu bilemiyorum. Sizce bu önlisans programları nasıldır kendimi geliştirmeye yarar mı ?
yazabileceğim bölümler:
iş sağlığı ve güvenliği
elektrik enerjisi , üretim , iletim ve dağıtımı
web tasarım ve kodlama
bilgisayar programcılığı
inşaat teknolojisi

yardımcı olursanız sevinirim.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Merhaba,
Bahsettiğiniz bölümler meslekte hangi alana yönelmek istediğinize bağlı olarak tabi ki artı katacaktır. Ekstra fikirler her zaman iyidir ama önlisans yerine mezun olunca yüksek lisansla öğrenmeyi de düşünebilirsiniz. İSG için ben böyle bir yol seçmiştim. Lisansla önlisansı birlikte yürüten arkadaşlarım varsa onlar daha yardımcı olacaktır. Güzel günler 😊

gizemaydınMerhaba,
ikinci bir diploma almak istiyorsanız lisans üstü programlara yönelmenizi,
kendinizi geliştirmek istiyorsanız sertifikasyon programlarına başvurmanızı öneririm.
Tüm bölümlerin elbet yararı olur(1>0) fakat her birinin dinamikleri ayrı.
Teknik ve sosyal becerilerinizi daha güçlü kullanabileceğiniz alana yönelmenizi tavsiye ederim.

Not: çevre mühendisi değilim, iktisatçıyım :)

@Olgaç Sürmelihindi Hocam merhabalar, konuyla alakası yok ama bir şey sormak istiyorum. Çevre mühendisliğinden yeni mezun oldum. Eğitim almadan çevre görevlisi belgesi almam mümkün gözüküyor değil mi bu maddeye göre. Peki başvurumu nerden yapabilirim. Yardımcı olursanız mutlu olurum.

@ilksen Est. Üstad, eğitim ve sınav şartı kaldırıldı. Hatta ilk defa başvuru yapacaklar için başvuru ücreti ödemeye gerek yoktur. Entegre çevre bilgi sisteminden yeterlilik uygulamasına gireceksiniz. Daha sonra kişi başvurusundan çevre görevlisi başvurusu seçeneğini seçerek başvuruyu başlayacaksınız. Başvuru da lisans diploması, fotoğraf gibi belgeleri sisteme yükleyeceksiniz. Ayrıca bu işlemleri onaylamak için mobil imza ya da e imza almanız gerekmektedir. İşlemler bu kadar. Çevre Yönetimi Hizmetleri Hakkında Yönetmelik kapsamında ilgili maddeleri paylaşıyorum. Kolay gelsin 😊

20200807_164751.jpg20200807_164803.jpg