• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

IFC Standartları Hk.

Ali G.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Ağustos 2018
Şehir
Afyonkarahisar
Firma
Alibey
Merhaba Arkadaşlar IFC kılavuzlarına göre sistem kurmam gerekmekte örnek dokümanlar ile yardımlarınızı rica ederim.
prosedür ve kayıt sistemi olarak aşağıda belirtmiş olduğum dokümanlar elinde mevcut olan var ise yardımcı olursa memnun olurum.
Çevresel Gürültü Kontrol ve İzleme Planı
Hava Kalitesi Kontrol ve İzleme Planı
Atıksu Yönetim Planı
Toprak Numune Alma Planı
Yeraltı Numune Alma Planı
Dökülme- Sızıntılar Kontrol ve İzleme Planı
Çevre olayları raporlama, kayıt ve soruşturma sistemi
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Alibey
Ali Bey, direk olarak doküman paylaşamayacağım ama amaca yönelik olarak işinizi kolaylaştırmak adına ve sektörel olarak vb çalışma alanınızı tanımadığımdan öneriler ve bazı başlıklar verebilirim.

Öncelikli olarak şirketinizin dokümantasyon sistemi mevcut ise (ISO veya diğer şirket içi diğer yönetim ve raporlama yöntemleri) direk olarak format olarak onları bensemeniz ve hatta orada kullanılan dokümanları kullanmanızı sağlayacak şekilde düzenlemeler yapmanız veyahut benzer dokümanlar oluşturmanız işinizi kolaylaştıracaktır.

  • Bununla birlikte kullanımı rahat bir dokümantasyon sistemi elde etmek için,
  • Plan olarak geçen bölümlerde tüm konuları genel olarak ancak tüm yönleri ile tariflediğiniz, çok fazla revizyona ihtiyaç duyulmayan bir doküman olmalı, politikanın derinleştirilmiş hali diye düşünebilirsiniz. Prosedür talimat vb dokümanlar sırasıyla konuyu derinleştirip ayrıntıya girmenize olanak tanıyacaktır.
  • Referanslarınızdaki güncellemeleri sürekli yansıtmanıza gerek kalmayacak genellikte veriniz. IFC standardı ile bağlantılı çok spesisfik ve ancak o şartta geçerli oalcak hususlar ile ilgil detay vermeniz uygun olacaktır.
  • IFC standartları genel olarak varsa ülkenizdeki yasal şartlara atıf yapar ancak bazı spesifik konular ile ilgili verilmiş sınır değerler vb mevcuttur. Dokümanlarınızda belirtirken bunlardan hangisinin geçerli olacağının , bir geçerlilik sırasının olup olmadığının veyahut ikisinin de geçerli olduğunun belirtilmesi gerekebilecektir.
  • IFC dokümanlarındaki konu başlıklarını takip edin (konularınbirleştirme ve ayırma hususunda yardımcı olacaktır )
  • İşin sahada nasıl uygulanacağnı talimatlara bırakın (çok detaylı olanlar için, tıbbi atıkları turuncu atık kutusuna atın vb)
  • Çok fazla form, liste vb kullanıp işi dallandırıp budaklandırmayın. Tablolara ağırlık verin özet ve net bilgiye rahat ulaşımı sağlayacaktır.
Bölüm başlıklarını bu şekilde oluşturabilirsiniz.

  • Amaç
  • Kapsam ve geçerlilik
  • Mevzuat ve standartlar
  • Yönetim sistemleri etkileşimi
  • Görev ve Sorumluluklar
  • Etki ve Risklerin Yönetimi (su ortamına, toprak ortamına vb alıcı ortamlara etkiler tanımlanacak işin özelinde öncelikle, hazırlık, yapım, işletme ve demonte vb safhalardaki etkilerin önlenmesi, ikameler mevcut ise nasıl yapılacağı, kaynak yönetimi vb)
  • Performans göstergeleri (Sistemsel bir takip olması gerekli, dokümante edilmiş olması ve istatistiki incelemeler yapılabilmesi gerekli, KPI dediklerinden)
  • Doğrulama İzleme (Toplantılar, tablolaştırılmış olan izleme sıklığı
  • Eğitimler
  • İzleme gereklilikleri (ayrıntılı olarak tablolaştırılması bir el kitabı gibi başvurduğunuz bir doküman olmasını sağlar, etki konularına göre ve işin safhalarına göre sınıflandırmanız işinizi kolaylaştırır)
  • Denetim, Raporlama, Kayıtların yönetimi


Yukarıda vermiş olduğunuz başlıkları IFC ve yasal mevzuat hükümlerine göre inceleyerek düzenlemelisiniz. Dokümanlarınızı kendiniz oluşturmanızı şiddetle tavsiye ederim. İlk yaptığınız doküman biraz zamanınızı alacaktır sonrası çorap söküğü gibi gelir.
Kontrol ve izleme planı dediklerinizin hepsini tek bir çevre kontrol ve izleme planı adı altında ana başlıklar olarak vermeniz ve tablolaştırmanızı öneririm
Numune alma planlarınız mevzuat kapsamında ne zaman ve ne sıklıkta numune alınmasını içeriyor ise tek bir tablo oluşturmanız ve kontrol listesi olarak uygun bir prosedürün altında vermeniz yeterli olacaktır.


Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Kolaylıklar diliyorum şimdiden.
 
Üst