• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Iç tetkik

fullkonsantre

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
..
merhaba arkadaşlar geri dönüşüm firmasında çalışıyorum.lisansımızı yeni aldık.iç tetkik raporunun lisans alımından sonra tekrar hazırlanması gerekir mi

@çevreci3

danışmanlık kapsamında yılda en az 1 denmektedir. sonsuz olabilir. en önemli kriter sözleşme yaptıktan sonra 1 ay içerisinde eğitim ve iç tetkik yapılması gerektiğidir.

@Tarık Can keşke fırsatımız olsa da bu maddeyi değiştirebilsek. İç Tetkik neyse de ilk ziyaretinde tesise ne eğitimi verilir? Bunu hizmet veremeye başlandığı 1 yıl içinde olarak düzeltebilseler keşke.

@Melih Coşar

bu konuya ben de katılıyorum çevre-der toplantısında da konuşulmuştu hatırladığım kadarıyla. ama gelişme olur mu bilmiyorum. şayet ciddi bir çalışma istiyorlarsa iç tetkik de 1 ay yetersiz.

@Tarık Can

Bakanlık yetkilileri iç tetkik konusunda "boş ve eksik yapsanız da olur" mantığındalar. Onlar öyle ister de biz kendimize eksik iç tetkiki yakıştırır mıyız acaba? ;)

dışardan çevre danışmanlık almaktayız hazırlanmış olan iç tetkik raporuna göre ek-2 kapsamı 8.1 ve 8.2 maddesi yazmakta.
8.1 maddesi tamam fakat 8.2 maddesini bulamıyorum

@çevreci3

ek-1 listesi
8. Atık Yönetimi (Değişik:RG-21/9/2016-29834)
8.1 Atık ara depolama, geri kazanım ve bertaraf tesisleri (Hava emisyon konulu çevre izni konusunda getirilen muafiyet tüm geri kazanım tesisleri ile atık yakma ve beraber yakma tesisleri için geçerli değildir. Çevresel Gürültü konulu çevre izni konusunda getirilen muafiyet ise atık pil ve akümülatör ile ömrünü tamamlamış lastik geri kazanım tesisleri için geçerli değildir) 1,2
8.2 Hurda parçalama tesisleri dâhil hurdaların veya ömrünü tamamlamış araçların depolama alanları ve/veya işleme tesisleri, atık elektrikli ve elektronik eşya işleme tesisleri, tanker temizleme tesisleri ile PCB arındırma tesisleri 1,2
8.3 Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri 1,2,3
8.4 İleri Termal İşlem Tesisleri(Piroliz, Gazlaştırma) 1,4
8.5 Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) Hazırlama Tesisi1,2
8.6 Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisleri 1,2
8.7 Biyobozunur Atık İşleme Tesisleri 1,2
8.7.1 Mekanik Ayırma
8.7.2 Biyokurutma
8.7.3 Biyometanizasyon
8.7.4 Kompost
8.8 Maden Atığı Bertaraf Tesisleri 1,2
8.8.1 Depolama
8.8.2 Derine Enjeksiyon
8.8.3 Alıcı Ortamda Bertaraf
[TBODY] [/TBODY]

ek-2 listesi
8. Atık Yönetimi (Değişik:RG-21/9/2016-29834)
8.1 Ambalaj atığı toplama-ayırma ve/veya geri kazanım tesisleri (Hava emisyonu konulu çevre iznine getirilen muafiyet geri kazanım tesisleri için geçerli değildir.)1,2
8.2 Ambalaj atıkları dışındaki, tehlikesiz atık niteliğinde olan plastik türevli ve/veya tekstil türevli atıkların geri kazanıldığı tesisler 1
8.3 Gemilerin ürettiği atıklar ile yük artıklarının toplandığı atık kabul tesisleri 1,2
8.4 Bitkisel Atık Yağ Ara Depolama Tesisleri 1,2
8.5 Atık Akümülatör Ara Depolama Tesisleri 1,2,3
8.6 Ömrünü Tamamlamış Lastik Ara Depolama Tesisleri 1,2,3
[TBODY] [/TBODY]
Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği'ne aşağıdan ulaşabilirsiniz. Eklerini de ekliyorum buraya.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Ekli dosyalar

• 7.5.20033-ek (10).docx
    71.3 KB · Görüntüleme: 20
Sonsuz keşkeler...
Ayda bir gün geçirilmesi gereken bir tesiste ilk ay bir günde iç tetkik yapacak, iç tetkik kapsamında gerekli evrakları toparlayacak, üstüne bir de eğitim verecek bir zaman?? Ütopik kalıyor tabi hepsini ilk ay yapın demek. Ben ilk ay iç tetkik ve eğitim yapabilmek için yeni bir tesise 3-4 kez gidiyorum, yetiyor mu bilmiyorum ama içim rahat ediyor en azından:rolleyes:

Daha önce başka bir danışmanlık firmasından eğitim alan ve iç tetkik yapan bir firma ile anlaşma yapıldığında da aynı durum geçerli mi

Yanlış anlamadıysam sorunuzu danışmanlık firması değiştiğinde de geçerli mi diye soruyorsunuz sanırım. Evet o firma danışmanlığınıza başladığında da yapmak zorunda.

@baran mir
evet geçerlidir. siz çünkü sözleşme yapmış durumdasınız.

@Demir ADAM

Selamün aleyküm öncelikle, @Demir ADAM kardeşim :)

beni şayet tecrübeli sayıyorsan, firmaya ben gidiyorum. sadece ilk ay değil, gittiğim danışmanlığını yürüttüğüm firmalara ayda hep tam gün gidiyorum. yanımda yazıcıyla geziyorum o derece yani. bakanlık formatında yaparsam içi boş şekilde dediğin gibi biter. danışmanlığını aldığımız 1-2 firmanın eski danışmanla yaptığı iç tetkiklere bakıyorum. max. 15 sayfa. hatta 6-7 sayfada bitirenler olmuş. onu yarım saatte de yapabilirim. ama ciddi bir çalışma irdelemeler, değerlendirmeler vs. tesisin özel durumuna göre yorumlamalar yapmak durumundasın. bunlarla birlikte eski-yeni kapasite karşılaştırmaları vs. 60-70 sayfa hazırlıyorum. bundan dolayı bir ayda bitmiyor. senin dediğin 10 dklık eğitimleri zaten yapyorum. ama en ideal eğtim 40-50 dk o da tesisin genel fotoğraflarıyla birlikte kaynağında ayrı toplama prensibi benimseterek atık toplama noktası kutularına neler atılabileceği hk. eğitim de tesise özel olduğundan hazırlanamıyor. benim şahsi görüşüm kardeşim.

prosedüre göre senin dediğin gibi yapılabilir mi yapılabilir ;)

kardeşim ilk kez yapacağın bir iç tetkik ön çalışma olur. detaylı 60 70 sayfa yapmana gerek yok. Ön bir çalışma olur. 15 16 sayfalık bir iç tetkikte güzel bir çalışmadır. 60 70 sayfalık iç tetkik daha sonrada firmaya teslim edebilirsin. Bu arada gerçekten çok merak ettim 60 70 sayfalık bir rapor nasıl yazdın merak ettim. Sakıncası yoksa yaptığın çalışmadan (4 ,5 )sayfa özelden paylaşabilirmisin

İç tetkik nedir, ne değil,nasıl yapılır bu konuyu ayrı bir başlık altında tartışmaya açabiliriz.

60 70 sayfa iç tetkik bende görmedim.Tabi bu durumu yadırgamak için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın. Proje özetleri bile ancak o kadar uzun olabilir. İç tetkikte zaten asıl olay Firmanın mevcut durumunun değerlendirilmesidir.